В Бердянську знову активізувались догхантери

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
04.11.2019 · 14:12 · переглядів - 1882

Зоозахисники фіксують суттєве зростання фактів отруєння тварин. Впродовж місяця собак умисно травили в різних мікрорайонах міста, а також в Нововасилівці.


Голова громадської організації «Товариство захисту тварин» Валентина Мамай повідомила, що до її організації звертаються люди з інформацією про отруєння тварин, причому не тільки безпритульних, а й домашніх.

За місяць були зафіксовані факти отруєння собак в мікрорайонах 8 березня, Колонія, АКЗ, центральна частина міста. Буквально декілька днів тому аналогічні випадки трапились в Нововасилівці. За нашою інформацією зловмисник пересувається на Жигулях жовтого кольору, розкидає отруту на вулицях і, навіть, на територію приватних домоволодінь. Одна з камер спостереження зафіксувала зловмисника, - розповіла Валентина Мамай.

Симптомами отруєння тварини є блювота, піна з пащі, дезорієнтація.

За допомогою до нас звертались власники чотирьох собак – врятувати тварину нам вдалось лише один раз. Приблизно місяць тому ми подавали заяву в поліцію, однак як просувається справа і чи ведеться розслідування нам невідомо, - констатує Валентина Мамай.

В Головному управлінні Національної поліції в Запорізькій області підтвердили факт надходження заяви – з даного приводу триває розслідування.

24 вересня до Бердянського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що невстановлена особа по вул. Руднєвої у місті Бердянськ, підпалив житло безпритульних цуценят, що призвело до їх загибелі. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ст. 299 Кримінального кодексу України (Жорстоке поводження з тваринами). Триває досудове розслідування. – повідомили в нацполіції.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок