Нардеп від Слуги народу запропонувала «приглушити» свободу слова в Україні

По матеріалам НВ Україна
29.11.2019 · 09:21 · переглядів - 509

Народний депутат від Слуги народу та колишня журналістка з каналу «1+1» Ольга Василевська-Смаглюк заявила, що в Україні необхідно «приглушити» свободу слова

Нардеп від Слуги народу запропонувала «приглушити» свободу слова в Україні

Про це вона сказала в ефірі Настоящего времени.

 - Мені здається, що в нашій країні настільки сильна свобода слова, що її пора б уже приглушити — з поваги до інституту президентства фільтрувати свої слова, — сказала вона, коментуючи обшуки в квартирі волонтерки Олени Біленької відомої як Маруся Звіробій.

За словами Василевської-Смаглюк, висловлювання Звіробій були реальною загрозою Володимиру Зеленському.

 - На підтвердження її слів, у неї вдома знайшли три вогнепальні зброї. Необхідно перевірити, чи має вона на них дозвіл, — додала Василевська-Смаглюк.

Резонансное заявление на 08:55

Детективи Державного бюро розслідувань вранці 28 листопада прийшли з обшуками до дому волонтерки Олени Біленької, відомої як Маруся Звіробій. Як зазначила прес-секретар ДБР Анжеліка Іванова, обшуки проходять «в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом погроз президенту».

Як повідомив виданню theБабель адвокат Андрій Писаренко, слідчі Державного бюро розслідувань не вручали підозру волонтерці Марусі Звіробій і вона проходить у справі як свідок.

 - Вона не підозрюється і не обвинувачується. Сьогодні її викликали до ДБР як свідка у цій справі на 2 грудня, — зазначив захисник.

За словами Писаренка, розслідування ведеться за ст. 109 ч. 3 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча) і ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України.

Під час обшуків у Марусі Звіробій вилучили три мобільні телефони, особистий блокнот, карабін мисливський АКМ і рушницю 12 калібру без набоїв. Зброю забрали через те, що вона нібито «зберігається без достатньої правової підстави», передає НВ.

Раніше, нардеп Софія Федина разом зі Звіробій у форматі трансляції в Facebook обговорили хамство Зеленського під час його спілкування з добровольцями в Золотому 26 жовтня. Під час стріму вони заявили, що подорожі в зону ООС небезпечн та висловили припущення, що в одній з таких поїздок Зеленський може потрапити під обстріл або стати жертвою замаху. Цей випадок ДБР кваліфікували як ч.1 ст. 346 КК України (Погроза вбивством щодо президента України) та зробили подання в ГПУ на зняття з Федини недоторканності.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок