Епіфаній: Половина православних України прихильники ПЦУ

По матеріалам Української правди
11.12.2019 · 13:21 · переглядів - 120

Предстоятель Православної церкви України ПЦУ Епіфаній заявив, що половина православних вірян серед українців є прихильниками ПЦУ, тому має відбутися хвиля переходу парафій із УПЦ Московського патріархату

Епіфаній: Половина православних України прихильники ПЦУ

 - Ми бачимо, що кожного року підтримка Московського патріархату в Україні все падає і падає, і буде падати і надалі. Тому логічно, що хвиля переходу в нашу Церкву повинна відбутися. Чому? Згідно статистики, в Україні зараз є приблизно 70% православних, а з них 50% – прихильники Православної церкви України, - заявив Епіфаній в інтерв’ю Українській правді.

Епіфаній пояснив, що у Московського патріархату більше храмів і ті віряни, які підтримують ПЦУ, будуть спонукати і вже спонукають священнослужителів до переходів.

Він додав, що Московський патріархат намагається завадити цьому процесу:

 - Відбуваються зараз по Україні сотні судових позовів, така боротьба. Вони хочуть показати тим лояльним нашим прихильникам в своєму середовищі, що, якщо ви будете мати бажання прийти, то ми вам створимо такі труднощі, які зараз є, наприклад, у Вінниці, в інших єпархіях і парафіях. Але в певний час все це збіжиться і буде цілий вибух приєднання до Православної церкви України.

За словами Епіфанія, протягом року до ПЦУ з Московського патріархату перейшло 600 парафій. Це складає 5% від їх усієї кількості.

Тэги: ПЦУрпц


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок