В уряді назвали, які 4 порти віддадуть в управління приватним компаніям наступними

По матеріалам Громадського
13.12.2019 · 14:47 · переглядів - 2215

Міністерство інфраструктури України повідомила, що готує проєкти щодо передачі у концесію (управління приватним інвесторам) чотирьох нових морських портів на додачу до вже оголошених конкурсів на концесію портів «Херсон» та «Ольвія». Серед них і Бердянський порт

В уряді назвали, які 4 порти віддадуть в управління приватним компаніям наступними

За словами міністра інфраструктури, у 2020 році в уряді підготують до концесії порті «Маріуполь», «Бердянськ», «Чорноморськ» та частину Одеського порту.

 - Звичайно, це лише початок. Ми будемо все далі проштовхувати модель концесії в інші порти, — повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час презентації звіту «Наближення до моделі управління «порт-лендлорд» в Україні», передає «Інтерфакс-Україна».

Міністр додав, що уряд планує надалі розвивати партнерство між державою та бізнесом та робити його найбільш взаємовигідним для обох сторін.

Напередодні стало відомо, що на концесію порту «Херсон» претендують 4 компанії.

Концесія — це форма державно-приватного партнерства, що передбачає передачу об'єктів державної власності (таких як дороги, аеропорти, підприємства тощо) у тимчасове користування приватним підприємствам.

12 вересня в Україні офіційного оголосили конкурси на концесію перших двох морських портів — «Ольвія» та «Херсон», а 1 жовтня почав приймати заявки на їхню концесію від інвесторів.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок