Онлайн-трансляція Ради. На порядку денному — новий Виборчий кодекс з поправками Зеленського

По матеріалам НВ Україна
19.12.2019 · 10:24 · переглядів - 150

У четвер, 19 грудня, Верховна Рада проводить своє чергове пленарне засідання


Сьогодні парламент планує повторно розглянути новий Виборчий кодекс (законопроект №0978) та президентські поправки до нього. Кодекс був прийнятий ще в липні 2019 року попереднім складом Ради. Він передбачає введення пропорційної системи з відкритими партійними списками на виборах народних депутатів, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах. Однак у вересні 2019 року президент Володимир Зеленський ветував Виборчий кодекс і повернув його в парламент з поправками. Профільний комітет ВР (з питань організації  державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування) рекомендував депутатам врахувати всі пропозиції глави держави. Повторний розгляд нового Виборчого кодексу було внесено до порядку денного ще на 5 грудня, проте того дня Рада перенесла обговорення законопроекту.

Крім того, сьогодні депутати розглянуть ще низку інших документів. Серед них - законопроект про державне регулювання діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор (№ 2285) та законопроект № 0979 про тимчасові слідчі комісії (ТСК). Він був прийнятий ще попередньою Радою і встановлював, серед іншого, порядок створення та організації спеціальної ТСК для проведення розслідування у випадку імпічменту президента (за умови вчинення ним державної зради або іншого злочину).

Також сьогодні у другому читанні планується розглянути законопроекти щодо урегулювання питання видобутку бурштину та протидії кнопкодавству. Повний текст порядку денного можно оглянути на сайті парламенту.

Зазначимо, що народні депутати від "Слуги народу" сьогодні з самого ранку заблокували парламентську трибуну. Як повідомила в коментарі журналістам нардеп від “СН” Ольга Василевська-Смаглюк (скандально відома за її висловлюванням щодо «приглушення» свободи слова в Україні - ред.), таким чином нардепи хочуть запобігти блокуванню роботи ВР. У зв’язку з цим було прийнято рішення взяти під контроль трибуну і президію.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок