Мораторій на продаж землі. Відкриття ринку землі – через референдум. БМР звернулась до Президента

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.12.2019 · 15:59 · переглядів - 716

Бердянська міська рада проголосувала звернення до Президента, де визначила позицію громади міста – відкриття ринку землі виключно через референдум. Нинішній законопроект відкликати і на наступний рік продовжити мораторій.

Мораторій на продаж землі. Відкриття ринку землі – через референдум. БМР звернулась до Президента

Бердянська міська рада висловила свою позицію з приводу ймовірного відкриття ринку землі. Таким чином, Бердянськ долучився до десятків міст, які вже направили аналогічне звернення до Володимира Зеленського. Численними акціями протесту і офіційно задекларованими позиціями різних регіонів України, країна дає зрозуміти нинішній владній команді, що обраний шлях з впровадження земельної реформи наразі – хибний. Необхідно більш ґрунтовно і осмислено підійти до його вирішення.

Ринок землі в Україні повинен бути відкритий не поспіхом, без кулуарних правок в законопроекти, які малозрозумілі, а, подекуди, й взагалі невідомі більшості українців. Продаж землі – незворотне рішення, яке відчує на собі кожен громадянин України. Земля – головний і найцінніший скарб нашого народу. Саме тому перед лицем десятків мільйонів українців сучасності, наших пращурів та прийдешніх поколінь, ми не маємо права на помилку.

Ухвалення історичного для країни рішення повинно базуватись на результатах всебічного народного обговорення і однозначній підтримці абсолютної більшості громадян України. Закон про ринок землі повинен базуватись на передовому досвіді провідних країн Європи, де в першу чергу буде захищено інтереси кожного окремого власника землі та малого і середнього фермерства.

В ході обговорення проекту рішення депутат Віталій Лола озвучив, що відповідний проект рішення розробила і фракція «Батьківщина», однак, через те що представники більшості вже розробили і винесли аналогічне звернення, Віталій Лола запропонував доповнити озвучене Володиром Безверхим звернення, вимогою ухвалити закон про референдум. Даний пункт органічно вписувався в контекст винесеного на сесію проекту і продемонстрував би київським чиновникам, що в Бердянську також розбираються в нюансах законотворчості. Але правку підтримало лише 18 депутатів, через що цю пропозицію відхилили. Весь парадокс полягає в тому, що в цілому це звернення підтримала абсолютна більшість обранців. В черговий раз провладна більшість продемонструвала свій стадний інстинкт і примітивний принцип – голосувати лише за пропозиції «своїх» незалежно від форми і змісту ініціативи…




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок