Бердянські лікарі не бояться коронавірусу і готові лікувати, але їм потрібна допомога

По матеріалам пресс-службы исполкома
24.03.2020 · 08:21 · переглядів - 5181

Терапевтичний корпус міської лікарні перепрофілюється та облаштовується на випадок появи і збільшення кількості інфікованих осіб вірусом SARS-CoV-2 в Бердянську.

Бердянські лікарі не бояться коронавірусу і готові лікувати, але їм потрібна допомога

Чи потрібна допомога медикам і що вже зроблено для підготовки роботи медперсоналу було обговорено під час робочої зустрічі секретаря міської ради Олексія Холода із директором КПН “БТМО” Дмитром Єгоровим за участю заступника міського голови Юлії Дойнової, в.о. заступника начальника поліції Олександра Фурси та депутата міської ради Ксенії Буханової.

Слід сказати, що план перепрофілювання відділень, створення окремого інфекційного стаціонару для надання допомоги при коронавірусній хворобі COVID-19, розгортання інфекційних ліжок та роботи медперсоналу - всі ці заходи проводяться в межах існуючих алгоритмів МОЗ.

Наразі в Бердянську, як і в Запорізькій області, за інформацією Запорізького лабораторного центру МОЗ України, не зареєстровано жодного підтвердженого випадку захворювання на COVID-19. В області зареєстровано всього 24 підозрілих випадки. З них у сімох діагноз не підтвердився, по 17 іншим випадкам матеріали знаходяться на дослідженні у вірусологічній референс-лабораторії ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України». Проте, як відзначають медики, потрібно бути готовими до будь-яких ситуацій.

В отделении

Сьогодні приміщення терапевтичного корпусу (прим. всі його знають як “кардіологічний корпус”) майже повністю звільнено, залишилось кілька пацієнтів відділення ОАІТ-2. Відділення кардіології та неврології переведені у хірургічний корпус, вони продовжують працювати і надавати необхідну допомогу. Звільнені приміщення наразі проходить санітарну підготовку і будуть закриті до потреби. Корпус буде розрахований на прийом 100 пацієнтів, 30 ліжок будуть облаштовані під надання інтенсивної допомоги. Для забезпечення збереження обладнання та техніки біля корпусу буде вести патрулювання поліція. Всі необхідні заходи з безпеки обговорили під час розмови на місці із Олександром Фурсою, в.о. заступника начальника поліції.

Дмитро Єгоров розповів про лікування пацієнтів із коронавірусом, як воно буде відбуватись та особливості роботи медиків у цих умовах. Робота в осередку інфекції передбачає часту зміну персоналу, кожні три години, і для лікарів повинен бути відпочинок — як фізичний, так і моральний. Тож для медичного персоналу буде організовано гуртожиток в цій будівлі на окремому поверсі, з окремим входом та побутовими зручностями. Буде створено “чиста” та “брудна” зони, і наразі найбільш дороговартісний в організації по всім санітарним вимогам перехід з “брудної” зони до “чистої”, облаштовується так званий шлюз.

неврология бердянск

У цьому корпусі при незначному дообладнанні, дякуючи допомоги підприємців, які закуплять кисневі шланги та інші деталі, буде організовано більше ліжок з киснем. Експертного класу апаратів ШВЛ наразі в лікарні сім штук, вони були придбані за кошти місцевого бюджету в 2016 році, в 2019 році всі пройшли техобслуговування, але апаратів за прогнозами недостатньо. Наразі проводяться організаційні заходи із закупівлі ще двох апаратів.

Егоров Дмитрий

“Але ми сподіваємось, що місто не залишиться один на один із придбанням засобів захисту, тест-систем, деззасобів і обладнання, а ще й держава допоможе і мешканцям, і медичним працівникам у боротьби із коронавірусом”, - зазначив Дмитро Єгоров.

За допомоги депутатів міської ради, небайдужих мешканців та підприємств вже багато зроблено, але потрібна ще допомога - відзначив Олексій Холод.

Тож Дмитро Єгоров звернувся до всіх мешканців міста, підприємців та волонтерів:

- Медики не бояться коронавірусу, вони вийдуть на роботу та будуть рятувати наших мешканців від цієї страшної хвороби. Але потрібна допомога в забезпеченні їх побуту на цей період засобами індивідуального захисту, засобами особистої гігієні (мила, прального порошку, постільної білизни тощо), побутовою технікою (мікрохвильові печі, пральні машини, можливо тимчасово вони не потрібні вам вдома).

совещание

Вже відгукнулись небайдужі люди і підприємці і я ще раз хочу їм подякувати. Це АЗМОЛ, який закупив тест-систем, засоби захисту для медиків надає Олександр Пономарьов, якісну питну воду для пацієнтів та лікарів - “Срібна роса”, Віктор Князєв допомагає в організації шлюзу (надав дорогі та інші засоби), АзовОнлайн допомагає в модернізації кисневої системи тощо. Я впевнений, що ми всі разом зможемо побороти цей вірус!

І, в свою чергу, медики ще раз наголошують на важливості дотримання правил карантину всім мешканцям:

  • уникати масових скупчень людей, залишатись вдома;
  • часто мити руки або обробляти дезінфікуючими засобами;
  • при кашлі та чханні прикривати рот і ніс зігнутим ліктем або паперовою хусткою; використовувати захисну маску в місцях скупчення людей;
  • уникати тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
  • якщо у вас підвищена температура тіла, кашель і затруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та поділіться з ним попередньою історією подорожей.



Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок