У Бердянське ТМО доставлені засоби захисту

По матеріалам пресс-службы исполкома
26.03.2020 · 08:34 · переглядів - 2056

Бердянські медики більше не «беззахисні». Сьогодні до Бердянського територіального медичного об’єднання привезли десятки коробок з найнеобхіднішим для роботи медперсоналу, який буде працювати у відділенні, обладнаному для прийняття інфікованих коронавірусом.

У Бердянське ТМО доставлені засоби захисту

Медики отримали спеціальні стерильні рукавички, респіратори третього рівня захисту, ізоляційні костюми, захисні окуляри багаторазового використання, ізоляційні халати, медичні шапки, спеціальні довгі хірургічні рукавички, багаторазові захисні маски зі змінними фільтрами, бахіли, одноразові захисні маски, медичні щитки для захисту обличчя.

Аналогічні спецзасоби будуть доставлені і в інші лікарні 78 округу, виходячи з кількості медперсоналу і населення.

Першими оцінити якість захисних костюмів змогли головний лікар БТМО Дмитро Єгоров, його заступник Тамара Олейникова і завідувач реанімаційним відділенням Рашид Насібулін. Дмитро Володимирович приміряв один з ізоляційних костюмів, які, судячи з темпів поширення коронавірусу по країні, напевно знадобляться бердянським медикам.

Костюм дуже зручний. Але, навіть незважаючи на те, що він виготовлений за сучасними технологіями і з сучасних матеріалів, що саме за його специфіки і «захисності» в ньому все одно буде непросто працювати: окуляри запотівають, маска натискає, у костюмі досить жарко. Працювати в такому костюмі за нормативами можна близько трьох годин, потім має відбутися повна зміна персоналу.

Ця допомога справді неоціненна, – звернулася до народного депутата Тамара Олейникова. – У нас був зовсім невеликий запас засобів індивідуального захисту, якого б з натяжкою вистачило на кілька днів. Ми готуємося до можливого спалаху захворювання в нашому місті, і медики перші зустрінуться з коронавірусом. Це дуже важливо, що ми не будемо беззахисними. Адже  якщо не буде нас, надавати допомогу просто буде нікому.

Егоров одевает защитный костюм

Дуже важливо, що допомога була доставлена в короткі терміни, адже сьогодні дістати подібні медичні товари дуже складно. На придбання засобів захисту для медпрацівників Олександр Пономарьов виділив 250 тис. грн. Але навіть цієї значної суми виявилося недостатньо на купівлю всього, що необхідно медикам для безпечної роботи. В результаті на придбання засобів індивідуального захисту було витрачено набагато більше.

Пономарев Александр

На жаль, сьогодні ми бачимо, що нечесні на руку дільці намагаються нажитися на епідемії, кризі і людському страху, – зазначив Олександр Пономарьов. – Спекулянти підживлюють паніку і намагаються продавати необхідні людям речі і продукти втридорого.

Таку медичну допомогу, яку ми закуповували, мої помічники шукали по всій країні, а щось купували навіть за кордоном. А спекулянти, граючи на ажіотажі, підвищували ціни, практично щогодини.

Надзвичайна ситуація вимагає рішучих та жорстких заходів. І сьогодні цих заходів ми не бачимо. Досі не зупинено експорт з країни засобів захисту для медпрацівників та населення. Ми не бачимо ніякої оперативної і планової роботи держави в питанні підтримки медицини.

Немає ніякого регулювання, немає державної позиції, немає захисту людей, а наслідки такої халатності уряду можуть бути просто катастрофічними.

Пономарев в больнице

Найближчим часом місто очікує поставки тест-реактивів, які закупили на кошти виділені заводом АЗМОЛ. Це дозволить медикам оперативно, а головне точно діагностувати коронавірус на місці і не відправляти аналізи до Запоріжжя. Як розповів Дмитро Єгоров, вже наприкінці тижня у БТМО повинні надійти експрес-тести для первинної діагностики. Але, маючи на увазі те, що достовірність їх результату близько 60%, точний скринінг медики будуть проводити в лабораторії з використанням реактивів, які вже замовили азмолівці. На жаль, через тривалу процедуру розмитнення в місто вони надійдуть не раніше перших чисел квітня.

Також Олександр Сергійович подивився, як проходить підготовка терапевтичного корпусу БТМО для госпіталізації можливих хворих на коронавірус. Народний депутат зазначив, що був у багатьох містах, але не всюди так своєчасно готуються до можливого зіткнення з коронавірусом.

Пономарев Александр

Я бачу, який великий обсяг роботи зроблений. Це дуже похвально, що ви працюєте на випередження. На жаль, багато хто починають щось робити, коли біда вже увійшла в будинок. Тому ще раз дякую бердянським медикам за їхню роботу і готовність надавати допомогу.

Користуючись нагодою, медики ще раз звернулися до жителів Бердянська з проханням дотримуватися умови карантину.

Чим більше ви залишаєтеся вдома, тим менше ризик у вас захворіти. Самоізоляція – найдієвіший метод протистояння коронавірусу. Будьте свідомими! Бережіть себе і своїх близьких.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 24 квітень, середа 2024
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок