Україна відмовилася від великої приватизації на період кризи

По матеріалам Громадського
30.03.2020 · 12:39 · переглядів - 240

В Україні не виставлятимуть на продаж обєкти великої приватизації, поки ситуація на світових фінансових ринках не покращиться.


Про це повідомив голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко.

 - В умовах світової економічної турбулентності, спричиненою епідемією COVID-19, наразі приймаємо рішення утриматися від виставлення на приватизаційні аукціони об’єкти великої приватизації та державні підприємства до стабілізації ситуації на фінансових ринках, — заявив він.

Сенниченко додав, що підготовка великих державних компаній до приватизації продовжиться попри кризу та коронавірус: проводитимуться аудити, розробка маркетингових матеріалів для того, аби виставити державні підприємства на приватизацію одразу після завершення кризи.

Від малої приватизації держава на період кризи не відмовляється. В межах малої приватизації продають переважно різноманітні об’єкти та споруди, зокрема лазні, гаражі, занедбані будівлі, недобудовані споруди тощо.

 - Як показує досвід попередніх кризових ситуацій, зокрема глобальної світової кризи 2008 та спаду економічної активності в Україні у 2014 році, українці, малий та середній бізнес охоче інвестують в об’єкти нерухомості. Мовою економічної теорії — приватизація це перетворення непродуктивних активів на продуктивні, — додав Сенниченко.

Раніше Сенниченко заявляв, що проведення приватизації не зупинятимуть, не зважаючи на карантин.

Від початку 2020 року Україна збільшила доходи від приватизації державних підприємств та майна у 6,3 раза у порівнянні з доходами за аналогічний період 2019 року.

Напередодні відбувся продаж державного підприємства «Київпассервіс», яке керує центральним автовокзалом столиці. Його продали за 230,9 мільйона гривень.

3 березня на приватизацію відправили 431 державне підприємство, серед яких Артемсіль (державний монополіст з виробництва солі в Україні). Загалом на приватизацію уряд передав близько 1000 держкомпаній.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок