У Міненерго заявили про кризу неплатежів на ринку електроенергії

По матеріалам ЛІГА.Бізнес
24.04.2020 · 09:51 · переглядів - 576

У Міненерго заявляють, що за останні три місяці учасники ринку електроенергії накопичили величезні борги

У Міненерго заявили про кризу неплатежів на ринку електроенергії

Заборгованість населення перед постачальниками електроенергії становить 4,7 млрд грн. Про це заявила в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець під час онлайн-конференції, пише ЕП.

 - Ми вже бачимо сьогодні кризу неплатежів, - сказала Буславець.

Вона зазначила, що постачальники універсальних послуг, що поставляють електроенергію населенню, заборгували 5 млрд грн перед Укренерго, з них 4,7 млрд грн - борги населення.

За даними Міненерго, борг Укренерго перед ДП Гарантований покупець перевищує 8 млрд грн. Буславец підкреслила, що це унеможливлює виконання останнім зобов'язань перед "зеленою" генерацією.

В цілому, за даними глави Міненерго, у ДП понад 10 млрд грн боргів: перед виробниками ВДЕ - 6,3 млрд грн, перед Енергоатомом - 4 млрд, перед Укргідроенерго - 200 млн.

На думку Буславец, доручення Кабміну про невідключення споживачів за несплату було сприйнято споживачами як можливість не платити.

В кінці березня уряд заборонив відключення електроенергії для населення в період карантину.

2 квітня Кабмін заборонив постачальникам електричної енергії здійснювати відключення водоканалів і шахт, а постачальникам газу припиняти поставки газу виробникам теплової та електричної енергії.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок