Захід звернувся до влади України: Суд - не для зведення політичних рахунків

По матеріалам ЛІГА.Новини
18.06.2020 · 13:40 · переглядів - 500

З якої нагоди посольство США розмістило таке повідомлення в соцмережах, не вказується


Система правосуддя не повинна використовуватися для зведення політичних рахунків. Така заява з'явилася на Facebook-сторінці посольства Сполучених Штатів в Україні.

Американська дипломатична місія в Україні підкреслила - "в умовах демократії всі громадяни мають право на рівне і справедливе ставлення до себе відповідно до закону". У посольстві не уточнили, з якого приводу розміщено таке повідомлення.

Посольства Німеччини та Канади зробили аналогічні заяви.

Дипломати з Оттави пишуть в Twitter, що з 2014 року Україна "пройшла важкий, але необхідний шлях демократичних перетворень".

 - Наполеглива вимога суспільства дотримуватися порядку і закон чітко була висловлена під час Революції гідності. Сьогодні ці принципи залишаються наріжними і українці очікують, що уряд буде їх дотримуватися. Українці очікують рівності всіх перед законом. Всі громадяни мають право на презумпцію невинуватості, чесний процес і юридичну систему, вільну від політичного втручання. Історія вчить, що поява втручання і реваншизм тільки породжують те ж саме, - підкреслили в канадському посольстві.

У Twitter посольства ФРН наводять слова посла Анку Фельдгузен:

 - Я спостерігала за майже усіма судовими засіданнями у справі Юлії Тимошенко. Я дуже сподіваюся, що мені не доведеться знову зіткнутися з подібним досвідом, - йдеться в твіті посольства.

Сьогодні, 18 червня, в Печерському райсуді Києва обиратимуть запобіжний захід п'ятому президенту Петру Порошенко. Офіс генпрокурора вважає, що він "шляхом видання явно злочинного наказу схиляв до перевищення влади і службових повноважень" главу СВР Єгора Божка.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок