Що робити з водомірами в приватних домоволодіннях? Депутати вимагають чіткої відповіді

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
15.07.2020 · 20:22 · переглядів - 2752

На засіданні комісії з питань ЖКГ відбулась тривала дискусія з приводу обов'язковості виносу приборів обліку водопостачання за межі приватного домоволодіння


В черговий раз тему підняв депутат міської ради Сергій Мартинов. Член комісії наголосив, що відправив 4 чи 5 депутатських запитів із запитанням, чи зобов'язані мешканці виконувати приписи водоканалу? Щоразу в своїх відповідях, за словами депутата, комунальники посилались на норми діючого законодавства, де обов'язок громадянина виносити прибори обліку за межі свого домоволодіння прямо не прописано. У зв'язку з цим депутат вкотре закликав представників міської влади дати конкретну відповідь — вимога “Бердянськводоканалу” це обов'язок чи рекомендація для абонентів?

Підтримав позицію опозиційного депутата і голова комісії Віктор Цуканов, який також закликав представників влади, спільно з комунальниками ретельно проаналізувати норми чинного законодавства і дати відповідь на запитання, яке турбує всіх мешканців приватного сектору.

За словами заступника міського голови Григорія Горячова, після депутатських звернень Сергія Мартинова створено спеціальну робочу групу, яка аналізує кожен окремо взятий випадок. Цікаво, що до складу цієї комісії не включили ініціатора її створення — депутата Мартинова. Сам Сергій Мартинов такі дії охарактеризував як малоконструктивні, оскільки виправляти себе ж будуть ті ж самі посадовці.

В результаті обговорення вирішено до наступного засідання депутатської комісії підготувати чітку відповідь, чи зобов'язані все ж таки мешканці приватного сектору виносити прибори обліку води за межі домоволодіння?

Тэги: водоканал



Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок