КП “Житлосервіс 2-А” потребує понад пів мільйона гривень для погашення боргів

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
16.07.2020 · 15:56 · переглядів - 754

Чергове підприємство житлово-комунального сектору накопичило борги і звертається за безповоротною фінансовою допомогою з міського бюджету до міської ради. Ціна питання майже 550 тисяч гривень.


Як пояснив начальник управління ЖКГ Олександр Романюта пів мільйона боргів накопичилось за електроенергію перед ТОВ “Запоріжжяелектропостачання” в період з січня по червень поточного року. Сума заборгованості становить понад 540 тисяч гривень. Комунальне підприємство, в даному випадку, виступає в якості транзитера коштів. Кінцевий споживач — абоненти обслуговуючої компанії.

Основна причина накопичення боргу — невідповідність тарифу, який в останнє переглядався в грудні 2017-го року. Через відсутність типових договорів з абонентами (його було затверджено наприкінці 2019-го року) не було можливості переглянути вартість послуги

Депутат Олександр Свідло зауважив, що зав півроку 2020-го проблему вже можна було б вирішити, однак підприємство продовжує накопичувати борги. І в даній ситуації винними є не тільки комунальники, а і профільне управління. Тому ситуацію потрібно негайно вирівнювати, оскільки борги продовжуватимуть накопичуватись.

Кінцеве рішення з приводу надання безповоротної фінансової підтримки комунальному підприємству “Житлосервіс 2-А” буде ухвалено на сесії міської ради.




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок