У відпочивальників санаторію “Арктика” виявлено коронавірус

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.07.2020 · 16:45 · переглядів - 6989

За офіційною інформацією у 6 відпочивальників санаторію “Арктика” виявлено коронавірус. На спалах захворюваності відреагували в області, де зобов'язали Бердянськ посилити карантинні обмеження. Рішенням місцевої комісії з ТЕБ та НС карантин посилено.


Впродовж засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС секретар міської ради Олексій Холод двічі брав слово і наголошував про недоцільність застосування терміну “спалах” по відношенню до санаторію “Арктика”. За його словами, коронавірус у людей було виявлено за межами закладу, коли відпочивальники повернулись додому. Відпочивальників і співробітників двічі протестували і ознак захворювання не виявлено, акцентував увагу Олексій Холод.

Головний лікар санаторію Геннадій Іванько додав, що методом IFA тестування перевірено всіх відпочивальників і весь персонал, який працює в закладі. Його результати очікуються завтра. Також представник “Арктики” доповів про характер виявлення захворювань у відпочивальників — він підтвердив слова Олексія Холода, що діагноз людям було встановлено за межами закладу. Перераховуючи кількість пацієнтів Геннадій Іванько назвав цифру більшу за офіційний показник в 6 осіб.

На регіональній комісії з ТЕБ та НС зобов'язали провести ПЛР тестування всіх пацієнтів та співробітників санаторію “Арктика”. За результатами проведеного обстеження пацієнтів і медичних працівників санаторію “Арктика”, у разі необхідності, вжити заходів щодо припинення прийому відпочиваючих до зазначеного санаторію на 14 діб з моменту ізоляції останнього хворого для проведення всіх необхідних протиепідемічних заходів. Однак даний пункт до рішення міської комісії з ТЕБ та НС не внесено.

Тэги: вірус



Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок