Підтверджено 12 випадків захворювання COVID-19, пов'язаних з відпочинком в одному з оздоровчих установ на Бердянській косі - Лабораторний центр

По матеріалам Лабораторний центр
22.07.2020 · 15:56 · переглядів - 7407

Про епідемічну ситуацію з коронавірусної хвороби (COVID-19) у м. Бердянську (22/07/2020 13:09)


За період з 02.07.2020 до 22.07.2020 у Запорізькій області зареєстровано 115 випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом  SARS-CoV-2. З цього приводу  було організовано епідеміологічне розслідування в ході якого було встановлено, що певну кількість захворілих поєднувало одночасне перебування в санаторії  ТОВ «Санаторій Арктика» у м. Бердянську. Серед цих хворих 10 мешканців м. Запоріжжя, 1 – м. Бердянську, 1 – м. Вільнянську.

Перші два хворих були виявлені на початку  липня. У звязку з цим відразу було  проведено обстеження персоналу санаторію та відпочиваючих на COVID-19, які мали контакт із захворілими; результати обстеження негативні. Проведення повторного обстеження згідно з чинними наказами МОЗ України планувалось на 14 день з моменту виїзду хворих з санаторію. За цей час у частини контактних відпочиваючих закінчився термін перебування у санаторію і вони вибули за місцем постійного проживання.  

До закінчення 14-денного терміну при зверненні за медичною допомогою було виявлено з числа контактних двох хворих у м. Запоріжжі. Зареєстрований  1 хворий у м. Бердянську, який одночасно з першими хворими перебував у санаторію. 

 Під час обстеження як контактної з підтвердженим випадком захворювання виявлена ще одна жінка з позитивним результатом на коронавірус у м. Вільнянську.

Враховуючи періодичну реєстрацію захворювань, пов’язаних з відпочинком у  одному санаторії та  з метою попередження поширення коронавірусу серед населення, виявляються особи, які знаходились одночасно з першими хворими у санаторії. Так, серед мешканців м Запоріжжя виявлена 81 особа. З 19.07.2020 розпочато забір матеріалу в них для дослідження на коронавірус.  20.07.20 з їх числа виявлено 4 хворих, 21.07.2020 – 2 хворих.

Епідеміологічне розслідування випадків захворювання та проведення протиепідемічних заходів продовжується.

Враховуючи зростання випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену SARS-CoV-2, на обласному рівні  були проведені:

  • засідання  оперативного штабу щодо  недопущення  занесення і поширення на території Запорізької області випадків захворювань, спричинених новим коронавірусом, при Департаменті охорони  здоров’я облдержадміністрації;
  • позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області;
  • робоча зустріч у першого заступника голови облдержадміністрації за участю представників Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, ДУ «Запорізький ОЛЦ МОЗ України», ТОВ «Санаторій Арктика»,  заступника Бердянського міського голови, керівників КНП Бердянської міської ради «Бердянське ТМО», КНП «Бердянський  ЦПМСД» Бердянської міської ради.
Тэги: вірус



Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок