У вересні мешканці Бердянська, сіл Азовське, Нововасилівка, Роза та Шовкове можуть залишитися без газопостачання

По матеріалам прес-служби виконкому БМР
06.08.2020 · 12:11 · переглядів - 5956

До виконавчого комітету Бердянської міської ради надійшов лист від Бердянського відділення Акціонерного товариства “Оператор газорозподільної системи “Запоріжгаз” з повідомленням про намір проведення ремонтних робіт. Згідно Плану розвитку, затвердженого НКРЕКП, запланована заміна засувок високого та середнього тиску в газових колодязях (ГК) на газопроводі високого тиску, демонтаж деяких ГК та встановлення вварного підземного крану


Ці масштабні роботи передбачають повне відключення абонентів природного газу м.Бердянськ, с. Азовське, с. Нововасилівка, с. Роза та с. Шовкове. Початок проведення робіт запланований на 14 вересня. Однак строки закінчення проведення ремонтних робіт на зазначені. За інформацією управління житлово-комунального господарства виконкому, за попередніми результатами вивчення вказаного питання з’ясовано, що проведення таких ремонтних робіт на газопроводі може тривати більше місяця. Після завершення таких робіт оператор газорозподільної системи має забезпечити побудинковий обхід території, на якій проводилися ремонтні роботи. А, виходячи з листа ПАТ “Запроріжгіз”, вказані роботи будуть проведені з повним відключенням всієї території м.Бердянськ, с. Азовське, с. Нововасилівка, с. Роза та с. Шовкове.

Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)” передбачено недопущення припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України навіть у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі.

Отже, вказані дії щодо проведення ремонтних робіт на газопроводі, розташованому на території Бердянської міської об’єднаної територіальної громади, окрім можливого порушення законних прав захищених споживачів, матимуть наслідком порушення вимог чинного законодавства у сфері санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм та можуть спричинити додатковий спалах коронавірусної хвороби (COVID-19).

Зважаючи на соціальну значущість проблеми, яка може виникнути на території Бердянської міської об’єднаної територіальної громади з початком опалювального періоду 2020-2021 років, з метою недопущення порушення прав мешканців громади на своєчасне отримання послуг з централізованого опалення, порушення вимог чинного законодавства у сфері санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм та для упередження нового спалаху коронавірусної хвороби (COVID-19) міська влада звернулася до керівництва області та Облгазу з проханням перенести строки виконання ремонтних робіт на газопроводі на 2021 рік після закінчення усіх карантинних обмежень у повному обсязі.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок