17 млрд інвестицій за 35 років. Порт Ольвія передали в концесію катарському інвестору

По матеріалам НВ.Бізнес
20.08.2020 · 15:38 · переглядів - 674

Морський порт Ольвія в Миколаєві передали в концесію оператору найбільшого торгового порту Катару компанії QTerminals

17 млрд інвестицій за 35 років. Порт Ольвія передали в концесію катарському інвестору

Мінінфраструктури підписало договір про передачу в концесію миколаївського порту Ольвія катарської компанії QTerminals. Про це в Telegram повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Переговори відбувалися в онлайн-режимі в присутності Міністра транспорту та комунікацій Катару Джасіма Аль Сулейті.

Компанія, що управляє найбільшим торговим портом Катару - Хамад вартістю понад $ 7 млрд, інвестує в розвиток порту на першому етапі 3,4 млрд грн. Всього за 35 років концесії будуть залучено до 17,3 млрд грн інвестицій.

 - Це перша пряма катарська інвестиція, друга за обсягом інвестиція після Криворіжсталі і одна з найбільших прямих іноземних інвестицій в портову галузь України за всю історію незалежності, - зазначив Криклій.

Згідно з умовами договору щорічний концесійний платіж складе не менше 80 млн грн. За словами Криклій, це в 16 разів більше, ніж прибуток порту за минулий рік. Також концесіонер повинен забезпечити мінімальний обсяг перевалки вантажів не менше 2,55 млн тонн на рік.

Крім того, на території підприємства планується будівництво нових об'єктів нерухомості - зернового терміналу / універсального перевантажувального комплексу, додав міністр.

Також повідомляється, що протягом перших шести років концесіонер гарантує зайнятість трудовому колективу і належний рівень ЗП.

Про те, що договір на концесію порту Ольвія готовий до підписання міністр інфраструктури Владислав Криклій заявляв ще в червні цього року. Катарська компанія QTerminals виграла конкурс на концесію в спеціалізованому морському порту Ольвія в кінці січня цього року. В кінці лютого QTerminals отримала дозвіл Антимонопольного комітету.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок