Україна залучить 12 тисяч військових ЗСУ і сили НАТО до військових навчань

По матеріалам Української правди
15.09.2020 · 14:35 · переглядів - 501

Про це на брифінгу сьогодні, 15 вересня, повідомив начальник Головного управління доктрин та підготовки Генштабу ЗСУ генерал-майор Олексій Таран

Україна залучить 12 тисяч військових ЗСУ і сили НАТО до військових навчань

Близько 12 тисяч осіб, 700 одиниць озброєння і військової техніки, а також військові підрозділи збройних сил країн-членів НАТО залучать до стратегічного командно-штабного навчання "Об’єднані зусилля – 2020", які пройдуть 22-25 вересня.  

 - Вперше до проведення стратегічного командно-штабного навчання будуть залучені військові підрозділи збройних сил країн-членів НАТО (США, Великої Британії) для спільного виконання навчально-бойових завдань, - повідомив генерал-майор Олексій Таран.

До навчань буде залучено радників Представництва НАТО в Україні, представників Офісу зв’язку НАТО в Україні, а також інструкторів, військових радників та спостерігачі від США, Великої Британії, Федеративної Республіки Німеччини, Литовської Республіки, Республіки Польща.

Загалом за проведенням навчання будуть спостерігати до 200 іноземних інструкторів, військових радників та спостерігачів.

Повідомляється, що їх робота буде організована не тільки у військових частинах, підрозділах, штабах тактичного рівня, а і на пунктах управління стратегічного та оперативного рівнів.

Навчання пройдуть на загальновійськових, бригадних полігонах, визначених ділянках і районах місцевості, а також в Чорноморській і Азовській морських операційних зонах і їх повітряному просторі.

Частина підрозділів відпрацюють питання самооборони і охорони державного кордону, боротьби з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно створеними збройними формуваннями.

За словами Тарана, проведення "Об’єднаних зусиль – 2020" дозволить продемонструвати готовність України дати відсіч збройній агресії самостійно та з використанням механізмів міжнародної підтримки, також підвищити взаємосумісність з силами і засобами НАТО.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок