Проект берегоукріплення Лісок на 25 мільйонів — ескіз продемонстрували, кошти на реалізацію відсутні

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
23.09.2020 · 13:33 · переглядів - 2460

Те, що Бердянськ перебуває в самому розпалі передвиборчих перегонів зайвий раз нагадувати не варто. Нинішня влада також намагається не відставати від опонентів. Засідання Депутатського дня використали для представлення ескізного проекту берегоукріплення на Лісках, однак, як виявилось, кошти навіть на розробку проекту відсутні.

Проект берегоукріплення Лісок на 25 мільйонів — ескіз продемонстрували, кошти на реалізацію відсутні

Згідно представленого ескізного проекту, на Лісках, в районі провулку Маячного, планується реалізувати масштабне берегоукріплення з організацією зон відпочинку громадян: дитячих майданчиків, спортивного поля та ін. Планується, що берегоукріплювальна споруда розтягнеться на 170 метрів берегової лінії. В ході робіт буде здійснено підсипки ґрунту, в такий спосіб штучна дамба виходитиме в море на 40 метрів. Тобто 40 метрів води буде засипано ґрунтом і на його основі буде зведено майданчик.

Співдоповідачем представника управління капітального будівництва Антона Федюковича став депутат Микола Рудницький, який палко переконував колег по депутатському корпусу в доцільності і необхідності зведення сучасної берегозахисної споруди. До нього підключився і міський голова Володимир Чепурний, який зазначив, що подібного роду конструкції широко використовуються в Європі.

На запитання з залу про обсяги і джерела фінансування проекту, а потім і його реалізації, міський голова відповів без конкретики: грошей потрібно багато, реалізовуватимемо за кошти бюджету, шукатиме додаткові джерела фінансування. На уточнююче запитання про конкретні суми, Антон Федюкович доповів: вартість проекту 300 тисяч гривень, самих робіт 25 мільйонів гривень.

Трохи згодом, в ході засідання комісії, стало зрозуміло, що представлений проект рішення фінансуванням не підкріплюється. Тобто презентація відбулась заради самого факту презентації. Скоріше за все, представлений проект стане одним з передвиборчих піар-ходів Миколи Рудницького і, можливо, Володимира Чепурного. Хоча з приводу останнього не факт, адже серед “улюбленців” місцевого мастильного магната опинився і заклятий “опозиціонер” нині діючої влади, тож позиції теперішнього очільника міста вкрай хибкі. Тому і залишається невідомим, на чию користь працюватиме владний ресурс з його фахівцями і профінансованими за бюджетний кошт проектами.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок