У Мінінфраструктури планують за десять років повністю замінити весь громадський транспорт на електричний

По матеріалам НВ.Бізнес
19.11.2020 · 15:50 · переглядів - 770

В рамках Національної транспортної стратегії до 2030 року Мінінфрастурктури планує повністю перевести Україну на електричний громадський транспорт

У Мінінфраструктури планують за десять років повністю замінити весь громадський транспорт на електричний
Міністр інфраструктури Владислав Криклій (Фото - Українська правда)

Україна планує повністю замінити весь міський громадський транспорт на електричний і створити відповідну інфраструктуру для цього до 2030 року.

Про це міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив під час Global e-Mobility Forum 19 листопада, передає пресслужба відомства.

Перехід на електричний громадський транспорт планується в рамках Національної транспортної стратегії.

 - Ми підтримуємо використання в містах екологічних видів транспорту, зокрема міського електричного і електромобілів. Національної транспортної стратегії України до 2030 року передбачено, що міста замінять свій автопарк на електробуси, і буде створена відповідна зарядну інфраструктуру для них, - зазначив Криклій.

За словами міністра, в цьому напрямку Україна активно співпрацює з міжнародними фінансовими організаціями та готується до реалізації другої фази спільного проекту з ЄІБ Міський громадський транспорт України II. Цей проект передбачає оновлення парків громадського транспорту в різних українських містах і заміну громадського транспорту виключно електричним.

Також повідомляється, що спільно з бізнесом і громадськістю Мінінфраструктури розробило проєкт стратегії розвитку автомобільної промисловості в Україні. Ініціатива передбачає стимули для вітчизняного виробництва електрокарів, а також враховує популяризацію як приватного, так і громадського електричного транспорту.

 - Сьогодні в Україні близько 25 тис. електрокарів, 25 тис. гібридів і майже 9 тис. пунктів електрозарядних станцій, розташованих переважно в містах, - підсумував міністр.

За словами Криклій відомство ініціювало і приєдналися до розробки ключових змін до державних будівельних норм у частині розміщення електрозарядок на всіх дорогах загального користування, в тому числі, і місцевих.

Нагадаємо, що Мінінфраструктури планує в грудні цього року підписати фінансову угоду з Європейським інвестиційним банком щодо проєкту Міський громадський транспорт України II. В рамках цього проєкту 18 українських міст поділять 200 млн євро на оновлення громадського транспорту.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок