Карантин вихідного дня скасовано

По матеріалам НВ Україна
02.12.2020 · 14:14 · переглядів - 3307

Кабінет міністрів України не продовжуватиме карантин вихідного дня, у будні та на вихідних діятимуть обмеження помаранчевої зони


Про це на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

 - На вихідні та в будні діятимуть обмеження помаранчевої зони для всієї території країни, — сказав він.

За словами очільника уряду, три тижні карантину вихідного дня дали «позитивний ефект»: за попередній тиждень було зафіксовано на шість тисяч менше випадків зараження коронавірусом, ніж прогнозувалося.

 - Посилені заходи на вихідних дещо стабілізували ситуацію і в лікарнях, спостерігається вирівнювання ситуації із зайнятістю ліжок, яка вже місяць тримається на постійному рівні 27−28 тисяч, — сказав Шмигаль.

Шмигаль розповів про можливе посилення карантину

Кабінет міністрів зараз розробляє збалансоване рішення про можливе посилення карантину в Україні. Про це в ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише НВ.Україна.

Він зазначив, що відповідно до закону, уряд повідомить про рішення за 7 днів до запровадження нових обмежень.

За його словами, після опитування місцевої влади уряд отримав інформацію, що більшість виступає за скасування чи обмеження святкових ярмарків.

Крім того, була підтримана заборона на проведення концертів.

 - Встановлення міської новорічної ялинки з низкою обмежень для відвідування підтримують майже 60% представників органів місцевого самоврядування, - додав Шмигаль.

Раніше Шмигаль оголосив про скасування карантину вихідного дня в Україні. У будні і на вихідних будуть діяти обмеження помаранчевої зони.

Коли в Україні запровадять повний локдаун?

Секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що локдаун в Україні запровадять у будь-якому випадку - в грудні або на початку січня.

За різними даними, Кабмін розглядає кілька дат для локдауна - з 23 грудня по 15 січня, з 25 грудня по 17 січня і з 7 до 20 грудня.

За даними джерел НВ, локдаун запровадять с 2 січня 2021 року якщо за два тижні кількість хворих залишиться на позначці в 20 тисяч за добу.

Коронавірус в Україні 2 грудня — статистика

  • За минулу добу підтвердили 13 141 випадок зараження коронавірусом, 169 осіб померли, 13 882 одужали.
  • Показник одужалих за добу встановив новий рекорд та вперше перевищив число інфікованих за добу.
  • Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Києві (1 735), Одеській (1 147), Київській (975), Запорізькій (947) та Сумській (727) областях.
  • Найбільша кількість летальних випадків за добу — у Львівській (21), Дніпропетровській (15) областях та Києві (16).
  • З початку пандемії на COVID-19 захворіли 758 264 особи, з них 369 054 видужали, летальних випадків — 12 717.


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок