"Депутати корпорації" взяли на себе роль Суду? Міська рада звернулась до Президента та силовиків з приводу Голови облради

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
17.12.2020 · 14:19 · переглядів - 3062

Представники більшості міської ради – ОПЗЖ, ЄС, Наш край звернулись до Президента України та керівництва силових структур з вимогою дату оцінку та «вжити заходів з приводу незаконного захоплення влади головою Запорізької обласної державної адміністрації, депутатом Запорізької обласної ради - Боговіним В.В.».

"Депутати корпорації" взяли на себе роль Суду? Міська рада звернулась до Президента та силовиків з приводу Голови облради

17-го грудня в Бердянську відбулась позачергова сесія міської ради, на якій депутати затвердили звернення до Президента України, Голови Верховної Ради, міністра внутрішніх справ, Голови Служби безпеки України, в.о. директора Державного бюро розслідувань з приводу обрання Віталія Боговіна Головою обласної ради. З текстом звернення можна ознайомитись за посиланням: session_decisions_projects/2020/3-12-dod.pdf

Політична сторона даного звернення більш ніж очевидна. Привертає увагу радикальність викладених положень. Зокрема словосполучення: «Всупереч Конституції та усім діючим законам України…» «… в незаконний спосіб здійснили спробу захоплення посади голови облради»,  і т.д. Жодним чином не оцінюючи події в обласній раді, питання встановлення законності чи незаконності того чи іншого діяння має встановлювати Суд. В прагненні максимально догодити своєму політичному керманичу, депутати, схоже, перейняли на себе функції Суду.

заява

Ще один момент з приводу законності – на початку сесії міської ради, керівник фракції «Слуга народу» Вікторія Галіціна звернула увагу головуючого і колег по депутатському корпусу, що сьогодні скликана позачергова сесія міської ради і питання, які розглядаються на позачергових сесіях визначені Регламентом. Тому подібного роду звернення повинно розглядатись на черговій сесії міської ради. Розробник проекту, представник ОПЗЖ Дарина Братанова апелювала, що дане питання стосується життєдіяльності міста… За такою логікою сесії міської ради можна скликати з будь-якого приводу, оскільки усі питання, які затверджуються депутатами, стосуються життєдіяльності міста.

В процесі обговорення, секретар міської ради Олександр Свідло дав і свою оцінку подіям в Запоріжжі. Серед іншого Олександр Петрович наголосив: «Наявність більшості в раді не дає повноважень для порушення Регламенту». В цьому контексті було б доречно апелювати представнику ОПЗЖ – ця ж позиція стосується і Бердянської міської ради. Дивно, що політичні баталії в області, чиновник, як і його колеги по більшості, віднесли до нагальних, які мають розглядатися позачергово. Подвійні стандарти?

В підсумку двома третинами голосів від загального складу міської ради депутати ухвалили відповідне звернення. Фракція «Слуга народу» проголосувала проти, «Опозиційний блок» утримався.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок