НАБУ обшукає Офіс президента. Тимчасовий глава САП підписав підозру Татарову

По матеріалам ЛІГА.Новини
18.12.2020 · 14:56 · переглядів - 736

В. о. глави САП Максим Грищук підписав підозру заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову

НАБУ обшукає Офіс президента. Тимчасовий глава САП підписав підозру Татарову
Олег Татаров (Фото: zib.com.ua)

Інформацію про це підтвердило LIGA.net одне джерело, близьке до САП.

Цю ж інформацію повідомляє в Facebook журналіст Юрій Бутусов. Він пише, що НАБУ отримало право провести обшуки в Офісі президента та за місцем проживання Татарова. За даними журналіста, самого Татарова не планують затримувати під час вручення підозри.

У пресслужбі НАБУ сказали LIGA.net, що інформацію щодо підозри уточнюють. У пресслужбі САП на дзвінки не відповіли. LIGA.net шукає підтвердження ще у двох джерел.

В той же час у коментарі виданню hromadske інформацію щодо підозри підтвердив сам виконувач обов'язків голови САП Максим Грищук. За його словами, силовики наразі «у процесі вручення».

Татаров відреагував у Telegram:

 - У зв'язку із публікаціями в ЗМІ щодо намірів вручити мені підозру, ще раз заявляю свою публічну позицію.

Ситник – це визнаний винним судом у корупції функціонер і державний злочинець (Ситника визнавали винним в адміністративному правопорушенні, термін "злочинець" використовується для винних за кримінальними статтями, – ред.), який зводить особисті рахунки.

Я пройду цей шлях, доведу свою невинуватість і гідно відповім.

Як повідомляє НВ.України, згідно з даними директора НАБУ Артема Ситника, Олег Татаров, будучи юристом Укрбуду, разом з власником компанії Максимом Микитасем дав хабар у вигляді паркомісця експерту Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС за заниження вартості житлового комплексу з 81 до 7 млн грн.

Олег Татаров у відповідь пообіцяв подати до суду позов про захист честі, гідності і ділової репутації проти директора НАБУ.

Ситник розкрив деталі епізоду щодо Татарова після того, як генпрокурорка Ірина Венедіктова несподівано змінила групу прокурорів у справі Микитася. Через що Татарову не встигли вручити підозру.

Після резонансу навколо справи в НАБУ опублікували листування фігурантів справи, в якому, можливо, фігурує Татаров. А колишній співвласник Укрбуду Максим Микитась, який пішов на угоду зі слідством, підтвердив, що раніше Олег Татаров працював в його компанії «фахівцем зі схем».

Татаров став заступником голови Офісу президента Андрія Єрмака 5 серпня 2020 року. За президентства Віктора Януковича він був начальником Головного слідчого управління МВС України. Його посада підпадала під дію закону про очищення влади, втім, йому вдалося уникнути люстрації. У відповідь на критику такого кадрового рішення президент Володимир Зеленський заявив, що в МВС при Януковичі «були професіонали».

Крім того, Татаров виступав захисником Андрія Портнова, колишнього заступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича і його головного фахівця з юридичних питань. А також був захисником колишнього російського олігарха, а тепер позафракційного народного депутата Вадима Новинського.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок