Кабмін підтримав виноробів: ціни на ігристе вино виростуть

По матеріалам ЛІГА.Бізнес
14.01.2021 · 10:41 · переглядів - 332

Кабінет міністрів підвищив мінімальні ціни на українські ігристі вина. Відповідну постанову прийнято 13 січня на засіданні уряду


Згідно з документом, мінімальна роздрібна ціна підвищується на українські вина ігристі і вина газовані, зброджені напої, вина (напої) ароматизовані ігристі (газовані) з 89 до 109 грн за пляшку 0,7-0,75 л (+20 грн). Також цією постановою приводиться у відповідність з Податковим кодексом опис цих виробів і їх коди згідно з УКТЗЕД.

 - Зараз дуже важливо захистити внутрішній ринок вин від зовнішньої експансії і забезпечити споживача якісним українським продуктом виноробства, - зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко.

У Мінекономіки підкреслили, що головна проблема полягає в тому, що зараз на ринку відбувається маніпуляція назвами продукції і цінами, коли імпортований напій на основі вина продається за ціною як ігристе вино. У такій ситуації українські виробники якісних ігристих вин виявляються в неконкурентною ситуації, а українські споживачі, введені в оману, купують неякісний імпортований напій замість справжнього ігристого вина.

 - Національні виробники втратили 40% ринку ігристих вин, в зв'язку з чим була загроза закриття українських виноробних заводів. Збільшення ж виробництва дасть можливість українським підприємствам відновити роботу, зберегти наявні та створити нові робочі місця, що призведе до наповнення бюджету і соціальної стабільності, - підкреслив Петрашко.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок