Більше 20 тисяч грн. – середня зарплата на КП «Міськсвітло»

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
25.01.2021 · 12:32 · переглядів - 3112

Відповідну інформацію озвучив заступник міського голови Віталій Гречка під час обговорення програми утримання об’єктів зовнішнього освітлення вулиць та технічних засобів регулювання дорожнього руху на 2020-2022 роки в новій редакції.


В поточному році фінансування послуг комунального підприємства планується зменшити на 7 мільйонів гривень з 26 млн до 19 млн на рік. У зв’язку з цим керівник підприємства Валерій Горлов озвучив декілька змін, які неодмінно відбудуться на «Міськсвітлі»:

  • З 1-го квітня підприємство перейде на 3-денний робочий тиждень;
  • Відтік кадрів може скласти до 40%;
  • Обсяги закупівель буде зменшено, що призведе до погіршення якості утримання зовнішнього освітлення.

На це заступник міського голови Віталій Гречка порівняв заробітні платні співробітників комунального підприємства з виконкомом та тепломережею. Так, у виконавчому комітеті середня заробітна платня становить 11 тисяч гривень, на БПТМ – 8 тисяч, на КП «Міськсвітло» - 21 тисяча. У зв’язку з цим Віталій Гречка висловив припущення про доцільність перегляду штатів комунального підприємства.

Як пояснив Валерій Горлов, свою заробітну платню кожен зі співробітників заробив. Частина фахівців суміщає декілька посад, а на самому підприємстві спостерігається брак кадрів.

Голова планово-бюджетної комісії Микола Рудницький закликав колег з розумінням поставитись до 2021-го фінансового року, оскільки попередні прогнози фінансистів вкрай невтішні. В разі, якщо впродовж року бюджет міста буде перевиконано, програму утримання об’єктів зовнішнього освітлення вулиць та технічних засобів регулювання дорожнього руху на 2020-2022 роки переглянуть в сторону збільшення.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок