Алкоголь "з-під поли" - в окупованому Бердянську процвітає "тіньовий" бізнес

Бердянськ 24
27.03.2024 · 10:39 · переглядів - 2263

Тривалий мораторій "губернатора" Балицького на продаж алкоголю в окупованих громадах області сприяв переходу ринку алкогольних напоїв в тінь. Відновлення легальної торгівлі ситуацію не змінило

Алкоголь "з-під поли" - в окупованому Бердянську процвітає "тіньовий" бізнес
Чергова "спеєцопєрація". Тепер по контролю за алкогольним сектором в Бердянську. Фото: z-пабліки

Збереження "тіньового" бізнесу міцних алкогольних напоїв зумовлюється декількома вагомими факторами, про які "Бердянськ 24" дізнався з власних джерел. Основна проблема - отримання офіційної ліцензії. По-перше, процедура максимально ускладнена, по-друге - висока ціна. Отримання дозволу на "законну" реалізацію алкоголю обраховується до 200 тисяч рублів.

У зв'язку з цим, навіть зняття мораторію на продаж алкоголю в окупованій частині Запорізької області ринок "тіньового" алкогольного бізнесу не ліквідувало.

За повідомленням місцевих z-пабліків росіяни виявили точку "нелегальної" реалізації алкоголю. Повідомляється про вилучення 70 літрів напоїв. Раніше виявляли і куди більш серйозні партії.

Спочатку провокують - потім відбирають. Попередня партія денатурату, яку вилучили окупанти в Бердянську. Скріншот: z-пабліки. 

Повідомлення про наміри відкриття в Бердянську та інших окупованих містах мережі алкогольних супермаркетів засвідчують намір монополізації даного сегменту ринку росіянами та топ-колаборантами. Претендента на такий статус вказують самі канали окупантів.

Минула антиалкогольна кампанія від Балицького була саме першим етапом до монополізації алкогольного сектору в окупованих районах Запорізької області. Скріншот: z-пабліки




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок