Бердянськ завжди наздоганяє. Що відомо про сьогоднішній приліт в “Цезаря Кунікова”?

Бердянськ 24
14.02.2024 · 09:51 · переглядів - 3580

Історія трьох десантних кораблів російського флоту, розпочата в березні 2022-го року в Бердянського порту, офіційно завершена. Генштаб підтвердив.


Фото і відео підбитого “Цезаря Кунікова” вже полетіло соцмережами. Українське військове командування інформацію легалізувало.

Збройні Сили України з підрозділами ГУР МО знищили великий десантний корабель окупантів “Цезар Куніков”. У момент враження він перебував в територіальних водах України поблизу Алупки, - Генштаб.

  • Атакували дронами Magura;
  • Судно отримало критичні пробоїни по лівому борту;
  • Пошуки окупантів успіху не мали.

Це одне із найновіших суден рф, яке юзали під час воєн проти Грузії, Сирії та України. Могло вміщати 87 членів екіпажу.

“Цезар Куніков” один з тих кораблів, який тікав у березні 22-го з території Бердянського порту після ефектного влучання українських військових.

Тоді “Саратов” одразу пішов на дно, без шансів на порятунок. Інші десантні кораблі, згадуваний “Цезар Куніков” і “Новочеркаськ” окупанти відправили на ремонт.

26 грудня минулого року карма і українські ракети наздогнали “Новочеркаськ” у Феодосії. Самі росіяни заявили про неможливість його відновлення.

Сьогодні вночі, 14 лютого, в Чорному морі завершилася і кар'єра “Цезаря Кунікова”. Безславна історія елітної російської техніки разом з їх командним складом добігла логічного фіналу.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 квітень, понеділок 2024
27 квітень, субота 2024
26 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок