Колишнього боксера-професіонала з Бердянська Віталія Невеселого, охоронця Медведчука та Ківи, підозрюють у держзраді

Бердянськ 24
14.09.2023 · 15:21 · переглядів - 4279

У Невеселого була перспективна кар’єра в «К2 промоушн» братів Кличко, а потім суцільні скандали, які логічно призвели до зради України і переходу на бік російських окупантів

Колишнього боксера-професіонала з Бердянська Віталія Невеселого, охоронця Медведчука та Ківи, підозрюють у держзраді

Від боксу на профі-ринзі до охоронця Медведчука

40-річний Віталій Невеселий народився в селі Трояни Бердянського райони. На професійному рівні у нього значиться 13 перемог у 15 боях. Досить непоганий рекорд, але в підсумку нічого видатного. Та й на цьому із позитивного для Невеселого все.

По завершені активної кар’єри він переключився на українську політику. Ну як українську… В тоді ще неокупованому Сєвєродонецьку Невеселий очолив місцевий відділ молоді та спорту. Хоча більше завзяття проявляв у створені загону «тітушок» для опзж і крутився поруч із фріком Іллею Ківою, очолюючи його охоронну фірму.

Невеселий мав постійні конфлікти із патріотичним осередком міста, зокрема із членами «Нацонального корпусу». Періодично потрапляв у халепи у вигляді керування авто в стані алкогольного сп’яніння. В цілому – ідеальне резюме для охоронця кума путіна.

За безпеку зрадника Медведчука бердянець відповідав з 2020 року і аж до початку широкомасштабного вторгнення росіян.

Вже в «ЛНР» Невеселого піймали на мародерстві, але довірили організацію референдуму

Невеселий зараз частий гість всіляких російських пропагандистських шоу. Там він розповів, що дім Медведчука охороняв до 24 лютого 2022 року включно. А як почалися обстріли, чомусь дременув від свого шефа. На евакуаційному поїзді виїхав до Запоріжжя, і звідти якось пробіг на вже окуповану територію.

Невеселий повернувся в Сєвєродонецьк, очолив вже при рашистах той самий відділ молоді та спорту. І розпочав активну діяльність у своїй «новій» батьківщині. Щоправда, основна активність знову ж таки простежувалась більше у схемках.

За даними ЗМІ, він робив «доноси» на заможних сєвєродончан, після чого приїжджали співробітники «МДБ ЛНР». Ці архарівці зламували двері, а Віталій Невеселий разом зі спільниками далі грабували квартири. У свою чергу, розграбований спортивний комплекс «Гудзон» теж його рук справа.

Крім того, відомий усім Віталій Невеселий у всіх своїх публічних висловлюваннях та інтерв'ю засобам масової інформації неодноразово стверджував, що був провідним спортсменом регіону та має спортивне звання майстра спорту України з боксу, а в деяких публікаціях не соромився надавати собі почесне звання «Майстер спорту України міжнародного класу».

До речі, цю інформацію було спростовано на офіційній сторінці в мережі Фейсбук Луганської обласної федерації боксу. Далі пряма мова.

 - Впевнено заявляємо, що такий «спортсмен» як Невеселий Віталій, не був переможцем та призером змагань Всеукраїнського рівня, не входив до складу збірної команди України з боксу (що є необхідними умовами для присудження вищезгаданих спортивних звань), і більше того, він не ставав навіть переможцем та призером обласних змагань!

На запит контрольно-дисциплінарної комісії обласної федерації боксу до органів влади у сфері фізичної культури та спорту Луганської та Запорізької областей та безпосередньо до Міністерства молоді та спорту України, надійшли відповіді, що спортсмену з боксу Невеселому Віталію Вікторовичу не присвоювалося звання «Майстер спорту України з боксу» за виконання кваліфікаційних норм та вимог, затверджених у встановленому законодавством порядку! Виходить, що звання він собі купив у переході? Нам достеменно відомі факти, хто і де йому сфальсифікував цей документ про присвоєння, і ця інформація вже передана до компетентних органів, - кінець цитати.

Але хіба шахрайство і мародерство – привід не довіряти такому пану організацію «референдуму»? Окупанти, звісно, так не думають і тому задіяли Невеселого у цій «благородній» справі.

Більше того, він ще й вступив до партії «Новиє люді» і брав участь у нещодавніх «виборах».

Невесела перспектива до 15 років за гратами в Україні

Всі ці «досягнення» українська правоохоронна система оцінила підозрою по ч. 6 ст. 111 КК України «Колабораційна діяльність».

На сайті Генеральної прокуратури зазначається, що Невеселий Віталій Вікторович 25.02.1983 р.н., обґрунтовано підозрюється у організації та проведенні заходів політичного характеру, здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою агресором та його окупаційною адміністрацією, спрямованій на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації, збройних формувань та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України, за відсутності ознак державної зради тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 6 ст. 111-1 КК України.

Термін ув’язнення від 10 до 15 років.




Останні новини Бердянська
вчора, 27 квітень, субота 2024
26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок