Комунальне підприємство замість тепломережі – процедура може зайняти до 6-ти місяців

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
28.12.2021 · 12:47 · переглядів - 5329

В Бердянську продовжує працювати робоча група з визначення варіантів переходу від БПТМ до інших видів теплозабезпечення


Так, робочою групою опрацьовуватимуться паралельно два варіанти. Перший – створення комунального підприємства. І другий – обладнання в мікрорайонах міні-котелень. За інформацією юриста управління ЖКГ Наталі Сарабєєвої процедура отримання ліцензії з надання даного виду послуг населення відносно швидка – після звернення до Запорізької обласної державної адміністрації відповідь має бути надана впродовж 10 днів. В цілому збір даних, підготовка документів, роз’яснення Антимонопольного комітету і вихід на сесію міської ради може зайняти до 6-ти місяців.

Начальник відділу інвестиційної та міжнародної діяльності Інна Комарова зауважила, що після отримання результатів комплексного дослідження з визначення схеми теплопостачання буде зрозуміло, який з видів теплозабезпечення найбільш прийнятний для Бердянська: повне або часткове встановлення міні-котелень, обладнання котелень, які обслуговуватимуть окремо мікрорайони, функціонування окремого комунального підприємства або ж змішаний тип.

Заступник міського голови Василь Федосов наголосив, що рішення про утворення комунального підприємства має бути виваженим, щоб місто не отримало нову проблему по аналогії з «Бердянськводоканалом», коли міський бюджет змушений буде дотувати нову структурну одиницю.

До наступного засідання робочої групи, яке відбудеться вже в наступному році, профільні управління мерії систематизують інформацію про показники діяльності існуючих в місті міні-котелень на різних видах палива. Та буде надіслано офіційний запит до тепломережі про будинки, в яких кількість вже встановленого автономного опалення перевищує 50%.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок