Місто жовтих газонів – коли в Бердянську трава влітку буде зеленого кольору?

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
14.05.2021 · 14:57 · переглядів - 3668

В Бердянську триває активна фаза покосу трави. Частину газонів вже покошено, на інших роботи тривають. На більшості з них комунальники продовжують дотримуватись усталених традицій – скошена трава залишається на зеленій зоні не прибраною


Результат такого підходу – з року в рік вже на початку літа більшість зелених зон Бердянська перетворюються на висохлі галявини з пожовклою травою. Редакція звернулась до директора КП «Зеленгосп» Григорія Горячова з питанням, чому комунальники не прибирають скошену траву?

За словами Григорія Горячова причина висихання трави на газонах криється не через збір покошеної трави. Виною цьому палюче сонце, відсутність системи поливу та негазонний тип трави. В сукупності ці фактори призводять до негативного стану газонів влітку. На думку директора КП «Зеленгосп» в Бердянську газони пожовтіють до середини липня.

Не прибирають покошену траву комунальники з двох причин. По-перше, за словами Григорія Горячова, цим має займатись інше підприємство – «Бердянськекотранс». По-друге, у підприємства не вистачає працівників для проведення даного виду робіт. Розширення штату неможливе через брак фінансування. Придбання газонокосарок з бункером все одно не дозволить в повному обсязі їх використовувати на зелених зонах міста, через їх нерівність.

Новим підходом в роботі комунальників є розмір трави після покосу. Зеленгоспівці залишають траву висотою 5-7 см. Це, на думку зеленгоспівців, має сповільнити ріст трави.

Заступник міського голови Віталій Гречка, в коментарі редакції з даного приводу, зазначив, що комунальні підприємства готують запити для придбання техніки в лізинг. Від «Зеленгоспу» також очікують даний документ і в ньому має бути передбачено придбання сучасних газонокосарок, вважає заступник мера.

Тим часом констатуємо – роздільну смугу по Мелітопольському шосе комунальники косили на цьому тижні, при в’їзді в місто зелена смуга вже жовтіє. Тому прогноз директора КП «Зеленгосп» Григорія Горячова виглядає аж надто оптимістично.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок