Окупаційна влада зазіхає на рухоме майно українців на ТОТ

Бердянськ 24
28.05.2024 · 21:02 · переглядів - 2363

З перших місяців окупації рф почала відбирати житло тих, хто виїхав з ТОТ і заселяти туди своїх військових, трудових мігрантів або колаборантів. Нещодавно псевдовлада розпочала облік земельних ділянок, а тепер вирішила узаконити цю процедуру з рештою майна.

Окупаційна влада зазіхає на рухоме майно українців на ТОТ
Ілюстративне фото автівок в Бердянску, Азовський проспект, фото травень 2024 року.

Z-пабліки опублікували інтерв'ю з так званим в.о. міністра майнових та земельних відносин Запорізької області Ігнатом Яремчуком, в якому той наполягає на необхідності провести інвентаризацію рухомого майна на ТОТ і знайти правовласників. За його словами до цієї категорії відносяться транспортні засоби, товарні залишки тощо. Тобто практично все, що зараз не підлягає державній реєстрації. А отже не контролюється та не обліковується окупантами.

Яремчук зазначив, що в разі відсутності власника, майно продається на електронних майданчиках або передається у користування міністерств. Вочевидь автівками та товарами українців вільно користуватимуться росіяни або колаборанти.

Якщо власник повернеться на ТОТ, йому треба довести право власності. Лише тоді він зможе претендувати на компенсацію вартості майна (не повернення).




Останні новини Бердянська
вчора, 26 липень, п'ятниця 2024
25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок