Порєшалі: депутати корпорації змінили позицію з приводу «піратських шхун»

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
19.05.2021 · 14:06 · переглядів - 5269

Вкрай принципова позиція депутатів «корпорації», яка знайшла відображення у запровадженні мораторію на розміщення тимчасових переходів через дамбу до причалів, кардинально змінилась менш ніж через місяць. На позачерговій сесії вказаний пункт з мораторію виключили.

Порєшалі: депутати корпорації змінили позицію з приводу «піратських шхун»

Депутат Олександр Глувінський на минулій сесії міської ради 29-го квітня виступив з ініціативою запровадження мораторію. Депутати рішення підтримали і додали пункт про заборону розміщення тимчасових містків через гідротехнічні споруди до тимчасових причалів та будь-яких конструкцій гідротехнічних споруд… Тоді депутати обурювались, чому у міської влади різні підходи до різних видів сезонного бізнесу? Чому стаціонарні кафе мають сплачувати за літні майданчики по декілька сотень тисяч гривень, в той час як водні атракціони сплачують лише податки за ведення підприємницької діяльності? Аргументованих відповідей тоді від міської влади не пролунало і більшість депутатів запровадила мораторій з вищенаведеним доповненням.

Сьогодні ж, на позачерговій сесії міської ради, депутати «корпорації», з незрозумілих причин, свою позицію кардинально змінили. Олександр Глувінський виступив з ініціативою виключити пункт про заборону обладнання тимчасових містків, більшість депутатського корпусу зміни підтримали. При цьому нікого не хвилював той факт, що дане питання аж ніяк не відноситься до першочергових і подібного роду рішення мають розглядатись виключно на чергових сесіях. Сказати, що депутати про це не знали не можна, адже Віталій Байдала на даному нюансі зробив акцент. І далі в ході сесії депутати «корпорації» з досвідом роботи попередніх скликань хизувались своїм, начеб то, досконалим знанням регламенту БМР (про це детальніше в наступному матеріалі)…

Так чи інакше даний пункт мораторію виключено. Ухвалене рішення засвідчує про тісне переплітання бізнес-інтересів чиновників, окремих депутатів, членів корпорації і самої бізнес-імперії місцевого міні-мастильного магната. Але на словах всі вони за громаду, за підтримку малого бізнесу, щастя та добробут кожного окремо взятого члена територіальної громади.




Останні новини Бердянська
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок