«Ректор» псевдовишу у Мелітополі отримав підозру у держзраді та колабораціонійній діяльності

Бердянськ 24
11.04.2023 · 18:21 · переглядів - 729

СБУ повідомила про підозру у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України Андрію Чуйкову, який очолив незаконно створений окупантами на базі захоплених вишів Мелітополя «університет» та до якого окупантами було долучено педуніверситет у Бердянську

«Ректор» псевдовишу у Мелітополі отримав підозру у держзраді та колабораціонійній діяльності

Повідомлення про підозру Андрію Чуйкову опубліковане на сайті Офісу Генерального прокурора України.

Згідно повідомлення про підозру, Андрій Юрійович Чуйков підозрюється у вчиненні трьох кримінальних правопорушень: державній зраді (ч.2 ст.111 КК України), публічних закликах до підтримки дій та рішень держави-агресора (ч.1 ст.111-1 КК України) та публічних закликах до зміни меж державного кордону України (ч.1 ст.110 КК України).

Слідчі зібрали докази, що з березня 2022 року Андрій Чуйков в Мелітополі брав активну участь в інформаційній війні рф проти України, поширював тези та наративи російської пропаганди, заперечував здійснення збройної агресії рф проти України.

Чуйков закликав співробітників правоохоронних органів України, курсантів українських вишів та їхніх батьків припинити спротив діям держави-агресора, «скласти зброю і йти на Київ».

Очоливши незаконно створений на базі захоплених учбових закладів «університет» в Мелітополі, Чуйков закликав молодь позитивно оцінювати окупацію, діяльність незаконних органів влади та окупаційних військ.

В травні 2022 року Андрій Чуйков очолив так званий «Мелітопольский государственный университет», створений окупантами на базі віджатого майна державного педагогічного університету (МДПУ), Таврійського державного агротехнологічного університету (ТДАТУ), Класичного приватного університету, Бердянського державного педагогічного університету.

В листопаді 2022 року на базі псевдовишу окупанти відкрили відділення пропагандистської мілітарної молодіжної організації «Юнармія», яке готує молодь до служби у Збройних силах рф. Керує мелітопольськими юнармійцями особисто Чуйков.

Відомо, що в 2014 році Чуйков, який був підполковником міліції, викладачем Харківського національного університету внутрішніх справ під час мітингу антимайдану публічно відмовився від посвідчення співробітника МВС України.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок