Сісти у вʼязницю чи побудувати рехаб за грантові кошти? Чиновники на Закарпатті обрали перше

По матеріалам БЕБ
01.09.2023 · 17:33 · переглядів - 553

Понад 2,2 млн грн грантових коштів з міжнародних грантових програм привласнили заступник міського голови та директор одного з товариств. Бюро економічної безпеки скерувало матеріали до суду

Сісти у вʼязницю чи побудувати рехаб за грантові кошти? Чиновники на Закарпатті обрали перше
Фото - БЕБ

Грантові кошти були виділені на реалізацію Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020. На них мали побудувати реабілітаційний центр.

Слідство встановило, що службові особи фірми-підрядника та замовника підписали акти виконаних робіт, хоча роботи на об’єкті були виконані не в повному обсязі.

У такий спосіб посадовці та їх спільники заволоділи понад 2,2 млн грн. З них 800 тис. грн директор товариства, яке фігурує в злочинній схемі, вивів у готівку. Тобто легалізував майно, одержане злочинним шляхом.

Згаданим особам було повідомлено про підозру, кримінальне провадження скеровано до суду. Одного з фігурантів провадження оголошено в розшук.

Досудове розслідування здійснювали детективи ТУ БЕБ в Закарпатській області у співпраці з співробітниками Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ в Закарпатській області.

Процесуальне керівництво - прокурори Закарпатської обласної прокуратури.

Нагадаємо, сьогодні під час засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань протидії порушенням, які впливають на фінансові інтереси України та ЄС, було ухвалене рішення про створення робочої групи для напрацювання нормативно-правових актів у сфері захисту фінансових інтересів ЄС.

Група складатиметься з представників Міністерства фінансів України, Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, МВС, НПУ, Офісу Генерального прокурора, НАЗК, НАБУ та Бюро економічної безпеки України.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок