Скликати позачергову сесію і розірвати договір з тепломережею – вимога громадськості перед владою

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
13.12.2021 · 14:24 · переглядів - 5222

Один з наймасовіших виступів громадськості проти тарифної політики тепломережі триває в ці хвилини в стінах мерії

Скликати позачергову сесію і розірвати договір з тепломережею – вимога громадськості перед владою

Зала засідань виконавчого комітету не змогла вмістити всіх охочих, які прийшли до виконавчого комітету, щоб висловити свій протест проти стягнення абонентської плати тепломережею абсолютно зі всіх абонентів.

Як пояснив юрист БПТМ, згідно положень Закону України про ЖКГ, 1-го жовтня на сайті підприємства було оприлюднено проект договору про абонентську плату з мешканців міста, навіть з тих, у кого встановлено автономну систему опалення. Впродовж місяця зауважень від громадськості не надходило, тому, на думку юристів тепломережі, договори вступили в силу. Єдиний варіант не оплачувати абонентську плату – повністю відключити будинок від мереж теплопостачання.

З іншого боку керівники ОСББ заявили, якщо тепломережа продовжуватиме наполягати на стягненні абонентської плати – співвласники багатоквартирних будинків вимагатимуть плату за транспортування тепла внутрішньобудинковими мережами.

Після чергового виступу юриста підприємства з інформацією про законність дій тепломережі, представники громадськості виступили з ініціативою дострокового розірвання договору оренди комунального майна, яке БПТМ використовує в своїй діяльності. З даного питання скликати позачергову сесію і негайно його проголосувати на засіданні комісії з питань ЖКГ. За словами начальника управління комунальної власності Алли Тахтаджиєвої-Поклад договір оренди з тепломережею укладено до 2030-го року.

Головуючий на засіданні комісії ЖКГ Віктор Цуканов підмінив поняття і поставив на голосування питання, щодо внесення до протоколу відповідної пропозиції. Іншими словами – профільна депутатська комісія з питань житлово-комунального господарства свою позицію щодо дострокового розірвання договору з тепломережею не висловлювала.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок