В Австрії відкрили фотовиставку про Бердянськ (фото, відео)

Бердянськ 24
27.05.2024 · 15:37 · переглядів - 1550

Проєкт "Ми-Бердянськ" складається з 10 плакатів в стилі поп-арт і 27 фотографій Дарини Половець, Катерини Маслової та Ганни Пшеничної

В Австрії відкрили фотовиставку про Бердянськ (фото, відео)
Бердянці передають австрійцям неповторний вайб свого міста. Фото: instagram

Виставка вже пройшла в кількох містах України, а тепер її можуть побачити і в Європі. В австрійському Мьодлінгу захід організувала фотографиня Дарина Половець.

Вона розповіла «Бердянськ 24», що приїхавши до Австрії, зустріла там багато біженців з рідного міста. За її словами, вирішила провести фотовиставку за кордоном, щоб показати красу українського містечка.

Я постійно щось організовую або беру участь у заходах, які присвячені Україні. Ми показуємо жахи, які роблять з нами росіяни. Але в цей раз у мене особисто була інша мета: показати за що ми боремося. Показати красу українського містечка. Створити позитивну асоціацію. На жаль думки, про Україну формуються тут із новин або стереотипів, а також російської пропаганди. Оскільки в Австрії багато різних національностей, а деякі з них дуже явно проросійські, хочеться створити інше враження про нас. Робити це не тільки мітингами, а й такою «культурною силою, - зазначила Дарина.

Захід супроводжувало відео про окуповане місто від бердянського композитора Богдана Беляєва. Також фотовиставку доповнили вироби з бердянським вайбом. Джерело: instagram

Дівчата, які знаходяться зараз в різних містах України, зібрали для мене свої роботи: Альона Шумейко прислала вироби у формі мушель, які ми віддавали за донати. Олександра Ларіна зробила пряники у формі маяка та сердець з написом "Бердянськ", - розповіла бердянка.

Дарина зазначила, що деякі фото з виставки були викуплені та прикрасять міські установи міста Мьодлінг. Отримані донати організатори витратять на підтримку військових з Бердянська.

Ми підтримуємо наших близьких та друзів, які зараз на війні. Допомагаємо тим, кого знаємо особисто, але таких воїнів виявилося зовсім немало. У нас сформувалася група з дівчат, які постійно проводять збори та зумисними зусиллями ми купляємо багато різних речей від РПС до тепловізора або сканерів дронів. Якраз вчора під час виставки прийшов в Україну сканер, який ми очікували три місяці. Він піде нашим прикордонникам з Бердянська. Якби ж люди тільки знали: скільки бердянців їх захищає, але не кожен з них про це розповідає через ризики, - запевнила фотографиня.

На знімках дорогі кожному бердянцю локації. Фото: instagram

Дарина поділилася, що для неї означає спільнота бердянців і ця виставка.

"Ми - Бердянськ" - для нас не просто слоган. Ми вважаємо, що місто це не тільки вулиці, будинки... Місто - це люди. Ми хочемо зробити все, щоб один одного в нас не вкрали, як це зробили з містом, - наголосила бердянка.

Дарина розповіла, що бердянці планують провести ще одну виставку у Відні. Проєкт реалізується ГО «Час Є» за підтримки "Європейського фонду за демократію". Приміщення надала римо-католицька парафія Мьодлінга.

Чайка як символ... І мушлі з рідного узбережжя. Фото: instagram

Макет бердянського маяка. Фото: instagram




Останні новини Бердянська
вчора, 26 липень, п'ятниця 2024
25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок