В березні 2013-го з`явилися знімки Бердянської коси з пароплану. Було видно, як море поглинає Червоне озеро

Бердянськ 24
14.03.2024 · 11:59 · переглядів - 3735

Цікаво, що зараз, також в березні, Азовське море руйнує вже єдину дорогу на косу. Окупанти взагалі обмежили рух транспорту. Виключення лише для легкових автівок

В березні 2013-го з`явилися знімки Бердянської коси з пароплану. Було видно, як море поглинає Червоне озеро
Березень 2013-го. Море атакує Бердянську косу і входить в Червоне озеро. Фото: Олександр Корольов

Це в еру коптерів почало з`являтися достатньо фото і відео бердянської коси зверху. А 11 років тому знімки, які зробив під час польоту на аероплані колишній головний архітектор міста Олександр Корольов, були неабияким ексклюзивом.

Особливо привертала увагу ситуація з поглинанням морем Червоного озера, де формувалися унікальні лікувальні грязі. Потрапляння туди морської води фактично означало знищення рекреаційного потенціалу лиману.

Світлини дали зрозуміти, що загрозу проспали.

Також помітно, як після берегоукріплення імені Шаповалова в районі "великої парковки" погіршилася історія з ерозією пляжу. Лише повторні заходи дозволили потім намити пісок, де згодом облаштували "Солому-2".

Пропонуємо просто переглянути ретро-фото і згадати як виглядала Бердянська коса на початку десятих.

Та ж локація. Інший ракурс.

Згадуєте місцевість?

Море тут то відступало, то прессингувало берег. Зміна клімату, рози вітрів і хаотична забудова коси призводили до того, що в одному місці пісок вимивався, а в інших містах берегової лінії пляжі збільшувалися

Наприкінці нульових почалося берегоукріплення. Але це ледь не призвело до перетворення коси на острів. Пізніше тут з`явився один з найулюбленіших пляжів Бердянська - "Солома-2"

Атмосферно. Чи не так?

Перша насипана на косі "шпора"




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок