В окупованому Бердянську брак кадрів різних спеціальностей

Бердянськ 24
02.11.2023 · 11:03 · переглядів - 1650

Бухгалтери, інженери, управлінці, технічні працівники у великому дефіциті в тимчасово окупованому Бердянську

В окупованому Бердянську брак кадрів різних спеціальностей

Окупанти намагаються перекрити брак кваліфікованих кадрів завезеними з росії спеціалістами. Проте цього явно недостатньо. В комунальній сфері це простежується необхідністю залучати ремонтні бригади аж із Твері.

В останні місяці Z-пабліки Бердянська рясніють оголошеннями про набір спеціалістів різних напрямів до комунальних установ. Слюсарі, машиністи, водії, екскаваторники, електрики, автомайстри і т.д.

Крім цього, спостерігається брак кадрів в бухгалтерії, сфері закупівель, управлінських посадах.

Окрема проблема - медичні фахівці. Частина медиків виїхала на підконтрольну Україні територію. Чимало спеціалістів вже пенсійного віку. Нестачу кадрів спробували компенсувати за рахунок лікарів з інших тимчасово окупованих територій. Однак на загальну ситуацію з наданням медичних послуг це кардинально не вплинуло. Тому пацієнтів часто перенаправляють до Криму, Мелітополя, Маріуполя.

Брак кваліфікованих кадрів позначається на загальному стані міського господарства та окремих сфер, зокрема, медицини. Один рік і вісім місяців під російським управлінням засвідчують, що чим довше місто перебуває в окупації, тим глибшою стає криза. З плином часу проблеми не вирішуються, а лише ускладнюються.




Останні новини Бердянська
вчора, 15 травень, середа 2024
14 травень, вівторок 2024
13 травень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок