Володимир Сушко, Тетяна Тіпакова, Влад Андрєєв в документальному проєкті "Спротив" від "1+1" (відео)

Бердянськ 24
20.05.2024 · 13:01 · переглядів - 2478

Весна 2022-го в спогадах найяскравіших постатей проукраїнських мітингів в Бердянську. На превеликий жаль, на свіжих кадрах немає вже загиблого Віталія Шевченка.

Володимир Сушко, Тетяна Тіпакова, Влад Андрєєв в документальному проєкті "Спротив" від "1+1" (відео)

Жовто-блакитні акції в центрі міста, арешти, тортури в підвалах катівень, виїзд з окупації і поточна боротьба чотирьох людей, які в березні 2022-го надихали своїм прикладом всіх бердянців. Телеканал "1+1" обрав саме їх для дебютного випуску чотирисерійного документального проєкту "Спротив".

Володимир Сушко, чиє виконання гімну і вірші чуло все місто.

Мене привели з підвалу на перший поверх і сказали: Приведи волосся в порядок. Для того, щоб ми тебе відпустили, ти маєш записати відео "Дорогие бердянцы, не ходите на митинг". Я набрався наглості – "А якщо я це не прочитаю"? Вони сказали. Що зараз привезуть мого сину з онуком і я прочитаю все, що вони захочуть…

 

Влад Андрєєв, співорганізатор мітингів.

Кожен з нас міг би не працювати. Бізнес живе сам по собі, ми самі по собі в такому прекрасному містечку Бердянськ. Але, я думаю, кожен має вибирати: чи бути під гнітом або жити як свободна людина. Я – свободна людина.

 

Тетяна Тіпакова, з її посту в ФБ почався організований мирний спротив в Бердянську.

Якби ми того не робили, ні Бердянськ, ні Мелітополь, ні Херсон… Як би світ дізнався, що ми росіян не чекали? Це ж треба було показати!

 

Віталій Шевченко після тортур в катівні пройшов пішки з Бердянська до підконтрольної території, пішов на фронт і, нажаль, загинув від окупантів в липні 2023-го…

46 хвилин, які має подивитися кожен, хто чекає повернення українських символів на вулиці Бердянська.

Повне відео:




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 липень, п'ятниця 2024
вчора, 25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок