Закликав до зміни державного кордону: в Бердянську СБУ викрила сепаратистського інтернет-агітатора. 

По матеріалам СБУ
11.08.2021 · 12:17 · переглядів - 4888

Служба безпеки України блокувала діяльність пропагандиста, причетного до розповсюдження через мережу Інтернет матеріалів в інтересах російських спецслужб.

Закликав до зміни державного кордону: в Бердянську СБУ викрила сепаратистського інтернет-агітатора. 

Оперативники та слідчі СБУ встановили, що мешканець міста Бердянськ регулярно розміщував на персональних сторінках в одній із заборонених в Україні соцмереж інформацію із закликами до зміни державного кордону і конституційного ладу України. Також зловмисник популяризував терористичні організації, що діють на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. 

Матеріали для публікацій агітатор отримував з російських пропагандистських інтернет-видань та сайтів бойовиків незаконних збройних формувань.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої, які підтверджують протиправну діяльність. 

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України фігуранту справи повідомлено про підозру в скоєнні злочину, а матеріали провадження скеровано до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Викриття зловмисника здійснювалось співробітниками Управління СБ України в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок