Жили, не заплатили, погрожували… Чому бердянці не бажають здавати житло в сезон?

Бердянськ 24
14.05.2024 · 10:08 · переглядів - 25424

Туристи з "днр" та росії минулого та позаминулого літа жалілися, що бердянці не хочуть запускати їх в своє житло. Маємо історію, яка багато чого пояснює

Жили, не заплатили, погрожували… Чому бердянці не бажають здавати житло в сезон?
Пам`ятник дачникам і приблизна відповідь бердянців, які в окупації не виявляють бажання мати справу з непроханими туристами. Фото: соцмережі

Прожили тиждень, заплатили за три дні

Два роки Бердянськ влітку залишається майже пустим. З того мінімуму туристів, які заїжджали в місто, можна виділити три категорії:

  • Військові-окупанти з родинами;
  • корінні бердянці, які обрусіли в рф, і влітку повертаються на пару тижнів до родичів;
  • жителі навколишніх районів та областей, головним чином, з "днр".

Більшість бердянців, які раніше фокусувалися на курортному бізнесі, зараз навіть не відкриваються. Частина із зрозумілих причин на дух не переносять окупантів. Деякі працюють і інколи втрапляють в неприємні історії.

Минулого літа в будинок до знайомого заселилися дві родини з-під Донецька, чоловіки з дружинами. Домовилися на вихідні, за ці дні одразу заплатили.

Дуже довго вивантажували алкоголь. В Бердянську тоді був "сухий закон", отож везли з собою. І судячи з кількості, щоб це випити за три дні, треба було не лягати спати і просто не ходити на море, – розповідає підписник, який вже виїхав з окупації.

За словами дописувача, "гості" заселилися, занесли речі в кімнати і одразу взялися за утилізацію пляшок. Вже за пару годин почали горланити на всю вулицю. Дуже багато бруду про Україну і місцеве населення.

Я свого знайомого можу охарактеризувати як нейтрального. Чесно, йому байдуже, що Україна, що Росія. Але тут він терпів як українець.

Туристи перетворили його будинок в хлів, постійно обзивалися в бік місцевих.
Він не міг дочекатися, коли "гості" поїдуть. Але ті заявили, що лишаються на тиждень. Гроші віддадуть.
В підсумку вони продовжували в тому ж стилі ще кілька днів, поїхали і не заплатили. Знайомий вже продав будинок і виїхав до Європи.

В 2023-му було так. ТікТокерші не розуміли, чому бердянці не хочуть працювати в сезон

Жалітися в поліцію сенсу немає. Бо у більшості є розуміння, що при зверненні в окупантську комендатуру із заявника можна легко перекваліфікуватися в підозрюваного. А це світить кількома днями "патріотично-виховної освіти" в СІЗО.

Псевдовлада заявляє, що влітку розраховує на півмільйона туристів

Зрадник Сауленко ставить нереальну планку.

500 тисяч – це рівень топ-сезону з повними пляжами і заповненими базами відпочинку довоєнних часів.

При цьому офіційно цього року працюватиме лише 20 курортно-санаторних об`єктів. І це приблизно лише п`ята частина від кількості до 2022-го року.

Так званий мер акцентується, що очікує на туристів з "лднр".

Ми для себе поставили планку в 500 тисяч туристів за сезон. Це важко, враховуючи обставини, але ми сподіваємось, що приїдуть донецькі та луганські, які не бояться. Для решти росії Бердянськ все ще тривожний: вони вважають, що тут літають бомби, свистять кулі», - наводить цитату Сауленко пропагандистське видання ТАСС.

Безпековий фактор, звичайно, є основним. Але колаборанти цинічно брешуть, коли озвучують, що звичайним відпочиваючим в Бердянську щось загрожує. Адже жодна цивільна людина від операцій сил оборони та спротиву в місті з початку широкомасштабного вторгнення не постраждала.

Звична завантаженість пляжів минулого літа. До речі, за це Бердянськ отримав відзнаку "найбільш прогресуючий курорт рф". Джерело: Апостроф 

А на потенційний потік туристів не менше впливатиме той же санітарний стан міста. Бердянськ банально брудний. При тому, що населення значно скоротилося, вулиці всіяні стихійними звалищами.

Додаємо постійні відключення світла, води, комендантську годину і неспроможність реалізувати хоч один помітний туристично привабливий проєкт. Під загрозу від ЗСУ злочинець Сауленко з компанією банально маскують свою повну професійну непридатність.

Але прогнозуємо, що третій поспіль жахливий курортний сезон для Бердянська в підсумку не завадить псевдовладі підсумувати бажаною кількістю в півмільйона.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 липень, п'ятниця 2024
вчора, 25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок