Двох бердянців відзначено премією Якова Новицького

По матеріалам ЗОДА
01.11.2021 · 13:51 · переглядів - 5426

22 жовтня  2021  року під головуванням  директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислава Мороко відбулося засідання експертної ради з присудження премії за досягнення в краєзнавчій роботі імені Якова Новицького.

Двох бердянців відзначено премією Якова Новицького

Цього року матеріали на здобуття премії подали 7 претендентів в п’яти номінаціях. Переможцям будуть виплачені премії в сумі 9 тис. грн. кожна (з премії проводиться нарахування та утримання передбачених законодавством України податків).

Згідно рішення експертної ради лауреатами премії стали:

  • у номінації «за визначні видання з краєзнавства (у т.ч. наукові, науково-популярні, публіцистичні праці, путівники, довідники тощо), висвітлення науково-краєзнавчої та громадської діяльності Якова Павловича Новицького»
    • Лиман Ігор Ігорович - професор, завідувач кафедри історії та філософії, координатору міжнародної діяльності Бердянського державного педагогічного університету;
  • у номінації «за активну популяризацію історії та культури краю (у т.ч. створення краєзнавчих інформаційних інтернет-ресурсів; документальних, художніх, мультиплікаційних фільмів, телепрограм та циклів телепередач; краєзнавчих рубрик у засобах масової інформації; екскурсійна діяльність)»
    • Єлістархов Микола Вікторович – голова ГО «Бердянське краєзнавче товариство»;
  • у номінації «за дослідження, збереження і відродження нематеріальної культурної спадщини (усних традицій та форм вираження; виконавських мистецтв; звичаїв, обрядів, свят; знань та навичок, пов’язаних із традиційними ремеслами тощо)»
    • Сергєєва Тетяна Анатоліївна - викладач музично-теоретичних та диригентсько-хорових дисциплін КЗ «Мелітопольський фаховий коледж культури і мистецтв» Запорізької обласної ради;
  • у номінації «за визначні досягнення в музейній та пам’яткоохоронній діяльності»
    • Стойчев Валерій Михайлович - в.о. директора КЗ «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної ради;
  • у номінації «за науково-організаційну та просвітницьку діяльність у краєзнавстві (у т.ч. за участь в організації і проведенні конференцій, засідань за круглим столом, краєзнавчих читань, лекцій, семінарів, краєзнавчих експедицій тощо)»
    • Стадніченко Ольга Олександрівна - кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри українознавства Запорізького національного університету, член Запорізької обласної організації спілки краєзнавців України, Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України.

Щиро вітаємо всіх переможців, бажаємо подальшої плідної роботи на благо Запорізького краю!




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок