Надії портовиків не виправдались: Бердянський суд не відновив на посаді Миколу Ільїна

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
01.06.2017 · 18:38 · переглядів - 3457

Півтора місяці колектив “Бердянського морського торговельного порту” проводив акцію протесту проти звільнення Миколи Ільїна з посади в.о. директора БМТП. Рішення Міністерства інфраструктури Микола Ільїн оскаржив в суді. 31-го травня Бердянський міськрайонний суд позов відхилив. 1-го червня на засіданні Комітету захисту порту портовики визначались зі своїми подальшими діями.

Надії портовиків не виправдались: Бердянський суд не відновив на посаді Миколу Ільїна

Півтора місяці портовики вимагали від профільного Міністерства інфраструктури призупинити наказ про призначення нового керівника підприємства до розв'язання конфлікту в суді. Рішення Бердянського міськрайонного суду від 31-го травня, в разі продовження акції, ставило портовиків поза межі правового поля і давало всі підстави чиновникам МІУ вдатись до силового варіанту розв'язання конфлікту. Таку позицію на засіданні Комітету захисту порту озвучив в.о. начальника юридичного відділу Валерій Пасєчник.

На засідання Комітету прийшов і Микола Ільїн. Він наголосив, що дане рішення буде оскаржено в апеляційному суді і він продовжуватиме боротьбу за відновлення на посаді. Паралельно з цим Микола Ільїн наголосив, що підприємство не може залишатись без керівника (згідно законодавства, після ознайомлення з наказом про звільнення колишнього керівника, на посаду має вступити новопризначений — ред.), що може призвести до зупинки виробничої діяльності, втрати клієнтів та накладенні штрафних санкцій з боку фіскальних органів та ін. Допустити такий варіант розвитку подій, а ще гірше до силового розгону — просто неможливо.

Співробітники підприємства оплесками зустрічали та проводили свого керівника. На засіданні Комітету захисту порту було ухвалено рішення, що між трудовим колективом та Богданом Бабцем має бути укладена угода про збереження єдиного майнового комплексу підприємства, гарантовано захист від переслідувань співробітників — кожен портовик, починаючи від рядового співробітника до керівників БМТП не може бути звільнений за участь в акції; штатний розпис та соціальні гарантії залишаються в існуючому вигляді та ін. В разі, якщо Богдан Бабець приймає такі умови, колектив погоджується працювати під його керівництвом.

Відповідну угоду направили Богдану Бабцю для ознайомлення.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок