Перевізники не виконують умови договору, а в мерії задоволені міським транспортом

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
25.07.2017 · 11:07 · переглядів - 2098

На апаратній нараді при міському голові начальник транспортного відділу Ірина Удовиченко в черговий раз підвела підсумки результатів конкурсу з пасажирських перевезень. Доповідь завершилась пафосним слайдом «Передвиборна програма мера – в дії».

Перевізники не виконують умови договору, а в мерії задоволені міським транспортом

Нагадаємо передвиборна програма міського голови Володимира Чепурного відзначилась небувалим до цих пір розмахом та громогласними обіцянками про хорошу воду, нові дороги, комфортний транспорт та інше. Варто відзначити, що за останні півтора року приватні підприємці дійсно частково оновили автопарк і цей процес продовжується. Тому це й справді можна віднести до здобутків міської влади та особисто мера міста. Однак, паралельно з цим, варто відповісти на одне питання, чи підвищилась якість надаваних послуг в сфері пасажирських перевезень? Адже саме з цією метою і має оновлюватись громадський транспорт. Що до цього є зауваження. При чому серйозні.

Якість надаваних послуг в громадському транспорті в Бердянську ніколи не відзначалась високим рівнем. Низька комфортабельність, інтервал руху, розрахований на максимальне наповнення автобусу пасажирами, грубість, а подекуди і відверте хамство водіїв та кондукторів. Ці питання залишаються актуальними й сьогодні. Навіть в нових автобусах, проїзд в літній період навряд чи можна назвати комфортним, адже в більшості з них вікна відкриваються лише в передній частині салону. В умовах понаднормового заповнення, спеки та задухи вимушені пересуватись мешканці та гості міста.

Численні конфліктні ситуації пасажирів та водіїв, пов’язаних з приниженням людської гідності дітей, пенсіонерів та інвалідів, нинішня команда управлінців безуспішно намагалась вирішити шляхом застосування персональних санкцій до водіїв та обіцяла кардинально розв’язати цю проблему після конкурсу на право пасажирських перевезень.

Конкурс відбувся 26-го червня. Переможцями стали ті ж самі підприємці, які працювали в минулі роки, абсолютна більшість з них залишились на тих же самих маршрутах руху.

18-го липня результати конкурсу втупили в силу. Ключовими умовами міської влади до перевізників була наявність двох автоматичних дверей в транспортному засобі, обладнання автобусів відео реєстраторами, спрямованими в салон, персональні бейджі для водіїв та кондукторів. Останні два пункти мали сприяти вирішенню проблеми культури спілкування пасажирів та водіїв. 5-го липня на інформаційному дні, ми спеціально уточнили у начальника транспортного відділу мерії, в якій термін після проведення конкурсу, мають вступити в дію два останні пункти. На що отримали вичерпну відповідь – одразу з моменту вступу в силу нових договорів.

Тобто вже з 18-го липня водії та кондуктори мали б працювати з іменними бейджами, а салони автомобілів оснащені відео реєстраторами. З 18-го липня ми пильно спостерігали за міськими автобусами. В абсолютній більшості з них відео реєстратори відсутні, а водії залишаються не ідентифікованими.

У зв’язку з цим в черговий раз виникає запитання про дієздатність міської влади та можливість бодай якось впливати на підприємців, щоб останні виконували всі умови договору. Тож, пафос про «передвиборчу програму мера – в дії» абсолютно недоречний до реальної ситуації в сфері громадських перевезень.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок