На кордоні з Росією в тестовому режимі почав працювати біометричний контроль

По матеріалам УНИАН
27.12.2017 · 09:03 · переглядів - 892

Масштабний старт запланований на 1 січня, в основних пунктах пропуску вже застосовують спеціальні мобільні комплекси

На кордоні з Росією в тестовому режимі почав працювати біометричний контроль

Біометричний контроль з сьогоднішнього дня запрацював на кордоні з Росією - у тестовому режимі. В основних пунктах пропуску застосовують спеціальні мобільні комплекси.

Такі заходи були введені для перевірки готовності українських прикордонників до масштабного старту, запланованого на 1 січня 2018 року.

З нового року в 157 міжнародних пунктах пропуску для наземного транспорту і в аеропортах запрацює нова система фіксації біометричних даних. Вона не тільки дозволяє контролювати термін перебування в країні, але і підключена до баз даних Інтерполу.

Будуть перевіряти паспорти, ID-карти, водійські посвідчення і навіть техпаспорти. За словами прикордонників, технічні проблеми з в'їздом в Україну можуть виникнути лише у туристів, які не мають біометричних паспортів.

За словами міністра закордонних справ Павло Клімкін, після запуску з 1 січня 2018 прикордонної системи фіксації біометричних даних іноземців та осіб без громадянства планується введення контролю за переміщенням російських громадян на всій території України.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок