Віталія Олешко силою відвезли в поліцію під час пікетування Запорізької облради

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
22.03.2018 · 13:42 · переглядів - 5855

Група ветеранів АТО з Бердянська та інших міст Запорізької області пікетувала Запорізьку обласну раду. Один з організаторів акції — Віталій Олешко намагався виступити на сесії обласної ради, однак депутати не надали йому такої можливості. На виході з приміщення облради Віталія Олешко правоохоронці силоміць доставили у відділок

Віталія Олешко силою відвезли в поліцію під час пікетування Запорізької облради

Події під будівлею та безпосередньо в сесійній залі облради активісти транслювали наживо, через акаунт Віталія Олешко в мережі Фейсбук. Провівши мітинг на площі перед обласною радою близько сотні активістів спробували потрапити на сесію, однак на вході їх зустріли правоохоронці. Після тривалої суперечки та невеликої штурханини, ініціативну групу пропустили до сесійної зали.

УВАГА! 18+ Нецензурна лексика

Віталій Олешко попросив надати йому слово для виступу. Депутат облради Микола Ільїн, а пізніше лідер фракції “Батьківщина” в обласній раді Олександр Старух звернулись до голови обласної ради з пропозицією заслухати ветерана АТО. Це питання було поставлене на голосування. Своїм голосуванням депутати відмовили Віталію Олешко в наданні слова. В супроводі правоохоронців та звинуваченнями на адресу обласної влади, ініціативна група вийшла із зали засідань.

На виході з облради правоохоронці оточили Віталія Олешко, начебто для дачі показів, щодо інциденту на першому поверсі облради, коли активістам заблокували вхід до приміщення. “Сармат” заявив, що готовий спілкуватись з правоохоронцями безпосередньо на місці. Однак, силовики силоміць доправили активіста до відділку поліції (дивитись з 1:16:00 першого відео - ред.).

За останньою інформацією Віталія Олешко відпустили. Наразі група мітингарів повертається до Бердянська.

У Запоріжжі поліція забезпечує охорону громадського порядку

Конфлікт, який виник під час сесії Запорізької обласної ради з мітингувальниками, локалізовано. На громадського активіста складено адміністративний протокол.  

Сьогодні, 22 березня в залі засідань розпочалась двадцять перша чергова сесія Запорізької обласної ради.

О дев’ятій годині на площі Фестивальній біля Запорізької обласної адміністрації зібрались бійці АТО з міст Бердянськ, Токмак та Запоріжжя.  Загальна кількість учасників близько 50 осіб.

Головні вимоги мітингувальників – надання земельних ділянок учасникам бойових дій, зняття недоторканності з депутата.

Учасники заходу намагались увійти до сесійної зали обласної ради. Їх не пропускали працівники охорони, які здійснюють охорону будівлі ЗОДА. Представники ради пояснили - у зв’язку з тим, що зал наповнений, безперешкодно пропустити таку велику групу людей технічно неможливо. 

Після чого між мітингувальниками, охоронцями та представниками облради виник конфлікт. Спільними діями поліцейські владнали конфлікт. Ініціативна група в кількості 10-15 осіб, яку очолював громадський активіст, зайшла до сесійної зали.

В залі засідань громадський активіст, якому згідно голосування депутатів, відмовились надавати слово, почав виражатись нецензурною лайкою та ображати чиновників та депутатів.

Губернатор звернувся до поліції із заявою про притягнення громадського активіста до відповідальності за порушення громадського порядку та намір зірвати сесію облради. Чоловіка намагались доставити до поліції для з’ясування обставин події та складання протоколу про адміністративне правопорушення.

Мітингувальники хотіли завадити від’їзду поліцейського спецавтомобіля. Між поліцією та активістами виник конфлікт, який був вичерпаний.

Стосовно активіста 1975 року народження поліцейські склали адміністративний протокол за ст.173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративне правопорушення.  Після складання протоколу, громадянина відпустили




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок