Розкол в «корпорації»: депутати «коаліції» дедалі частіше критикують міську владу

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
28.08.2018 · 14:20 · переглядів - 2957

Процес, який розпочався майже одразу після виборів, на третьому році правління «корпорації» поступово досягає свого апогею. На засіданні депутатського дня цілий ряд обранців виступили з критикою окремих проектів рішень.

Розкол в «корпорації»: депутати «коаліції» дедалі частіше критикують міську владу

Питання зміни чисельності співробітників виконавчого комітету об'єднав опонентів - Опозиційний блок та Блок Петра Порошенко. Голова фракції БПП Євген Георгієв відмовився голосувати на сесії за збільшення чиновників на 6 одиниць та, відповідно, зростання видатків на понад 300 тисяч гривень на заробітну платню нових спеціалістів.

Розкритикував даний проект рішення і голова фракції "Опозиційний блок" Олександр Свідло. На думку депутата, збільшувати чисельність співробітників ЦНАПу необхідно, однак зробити це можна за рахунок перерозподілу штатних одиниць.

Звернули увагу депутати і на абсурдне рішення зосередити функції контролю та управління в одних руках — заступника міського голови з питань ЖКГ.

В цьому контексті Володимир Чепурний спробував маніпулювати поняттями, відзначивши, що тепер в рамках УЖКГ зосередиться управління за всіма комунальними підприємствами, які раніше, частково, керувались управлінням економіки. В черговий раз звертаємо увагу, що управління і моніторинг — принципово різні поняття. Тому об'єднання в одних руках цих протилежних за змістом функцій — абсурд. В результаті жодного контролю, навіть номінального, проводитись не буде.

Ще одне дискусійне питання, яке викликало критику з боку депутатів на адресу міської влади — ремонт внутрішньодворових територій. Катерина Марченко достатньо гостро прокоментувала відсутність в проекті об'єктів з її округу, які підлягають реконструкції в поточному році. Її підтримав і Євген Георгієв — на їх думку необхідно ремонтувати ті території, які були заплановані ще в попередні роки, однак з ряду причин були перенесені.

Депутат Віталій Байдала запропонував піти ще далі і створити своєрідну карту, що, де і скільки зроблено по кожному з 36 округів. Визначивши об'єми виконаних робіт буде легше розставляти пріоритети.

До цього, на засіданні депутатських комісій, на адресу міської влади критично висловлювались і депутати-БППівці Віктор Цуканов та Богдан Сушко.

Ці та інші факти, в тому числі і критичні виступи голови Бердянської райдержадміністрації Романа Молодецького, засвідчують, що всередині “корпорації” назрів серйозний конфлікт. За наявною у нас інформацією — Віктор Цуканов, Олексій Холод та Роман Молодецький розпочали негласну боротьбу за право бути призначеним нардепом Пономарьовим кандидатом від “корпорації” на посаду міського голови Бердянська. Подальший розвиток подій яскравіше продемонструє, як складеться політичний пасьянс всередині оточення Пономарьова.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок