У міської влади відсутня стратегія по реформуванню сфери громадського транспорту в Бердянську

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
13.11.2018 · 12:03 · переглядів - 1290

Подібний висновок робимо із заяви міського голови Володимира Чепурного, яку він зробив на нараді в мерії. Перемовини з фірмою про постачання електро автобусів звелись до необхідності закупівлі обладнання, а для цього необхідні значні кошти.

У міської влади відсутня стратегія по реформуванню сфери громадського транспорту в Бердянську

Після підвищення тарифів на вартість проїзду в громадському транспорті на 50%, яке відбулось цієї зими, міський голова Володимир Чепурний наголошував, що за участі нардепа ведуться перемовини про залучення в Бердянськ електро автобусів китайського виробництва.

Як повідомив сьогодні, під час апаратної наради, Володимир Чепурний, перемовини з китайською фірмою звелись до необхідності закупівлі електро транспорту. Такий варіант не влаштовує міську владу міста.

Окрім планів по закупівлі електро автобусів, міський голова Володимир Чепурний обіцяв запровадити в місті карткову систему оплату проїзду. На початковому етапі мова йшла про пільговиків.

Чепурной Владимир

- Ми розглядаємо можливість введення карткової системи проїзду. Це дозволить встановити кількість пільговиків, які користуються транспортом, вирішити проблеми з пільговим проїздом мешканців інших міст під час курортного сезону, - заявляв міський голова на першій в 2018 році прес-конференції.

Станом на 13 листопада в Бердянську не просто не ввели подібну систему, це питання навіть жодного разу не підіймалось під час публічних обговорень. Попри обіцянки, не запроваджено і систему обліку пасажиропотоку. Тим часом, 1-го листопада міські перевізники вже заявили про недостатню суму компенсації з міського бюджету за перевезення пільгових категорій населення. Підприємці знову заявили, що вони “ледве працюють” і, фактично, поставили міській владі ультиматум — або збільшуйте компенсацію з 3-х — до 6-ти мільйонів гривень на рік, або нова процедура “приведення у відповідність” тарифів на проїзд в міському транспорті.

В кінцевому варіанті отримуємо наступне — за бездіяльність міської влади і неспроможність реформувати бодай якось катастрофічну систему пасажирських перевезень доведеться платити або з міського бюджету, або напряму з кишень містян.

В завершенні додамо, Володимир Чепурний і його команда в минулому році намагались нав'язати мешканцям міста, що частина транспортних засобів з двома дверима, які закупили підприємці, і є виконанням передвиборчого гасла Володимира Павловича - “Бердянську — новий транспорт”. Під цим гаслом містяни очікували якісних змін в сфері пасажирських перевезень. В підсумку нічого не змінилось, якщо не стало гірше.

Враховуючи, що міська влада не озвучує жодних планів в даному контексті і навіть не відобразила цю складову в стратегії розвитку міста — очікувати змін від нинішньої влади не доведеться...




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок