У Бердянську відкрито сучасний медичний тренінговий центр

По матеріалам пресс-службы исполкома
11.12.2018 · 14:55 · переглядів - 1062

Якісно проведена серцево-легенева реанімація в перші хвилини після раптової зупинки кровообігу є одним з найбільш важливих факторів порятунку постраждалого - про це свідчать результати досліджень.

У Бердянську відкрито сучасний медичний тренінговий центр

Кожна людина, яка стала свідком та опинилася поруч із людиною, в якої раптово зупинилося серце, має знати як їй допомогти до приїзду медиків швидкої допомоги. І в цьому не має нічого складного! Закордонний досвід показує, що цій темі приділяється значна увага та проводяться численні навчання від працівників аеропортів до пересічних мешканців. Політики, актори, відомі особистості активно пропагують необхідність проведення серцево-легеневої реанімації з перших хвилин. Так у 2013 році в Нідерландах пройшов наймасовіший тренінг на цю тему з використанням дефібриляторів Philips, в якому взяло участь 2017 дітей у віці від 10 до 12 років.

Реалізувати давню мрію медиків Бердянська щодо створення сучасного тренінгового центру як для лікарів, так і для мешканців міста допомогла ініціатива бюджету участі, яка впроваджується третій рік у Бердянську. В 2017 році понад 1 тис. мешканців міста підтримали ідею автора проекту Дмитра Єгорова щодо створення такого центру. В 2018 році за кошти міського бюджету було проведено ремонт приміщення для розміщення центру та закуплені чотири сучасні манекени, один з яких зі зворотним зв’язком, для відпрацювання отриманих теоретичних знань. Необхідність саме такого манекену обумовлена багатьма дослідженнями. Так, наприклад, дослідження проходження медичних тренінгів показують, що успішно склали іспит лише 15% групи, яка прослухала теорію та відпрацювала її на манекенах без зворотного зв'язку, та 78% групи, яка теорію відпрацювала саме на манекенах зі зворотним зв'язком.

7 грудня в приміщенні 6-го поверху хірургічного корпусу КУ “БТМО” відбулося відкриття-презентація сучасного медичного тренінгового центру, під час якого автор проекту директор КУ “БТМО” Дмитро Єгоров та завідувач відділенням реанімації та інтенсивної терапії №1 Рашид Насібулін розповіли про важливість мати навички надання першої допомоги. Та на практиці показали дію сучасного манекену, який відтворює якість маніпуляцій — чи в необхідному ритмі проходить непрямий масаж серця, чи достатньо глибоко робиться тиск. Також за кошти проекту було закуплено манекен немовля для відпрацювання навиків вивільнення дихальних шляхів дитини/підлітка та штучна рука для проведення ін’єкцій.

Як відзначив сьогодні під час апаратної наради у виконкомі автор проекту, головною метою створення сучасного медичного тренінгового центру є підвищення медичної грамотності медперсоналу та населення міста, підвищення рівня самосвідомості та взаємодопомоги, популяризація медицини і медичних знань, а також зробити навчання привабливим і, головне, на практиці відпрацювати отримані знання. Дмитро Єгоров ще раз подякував мешканцям, які свого часу підтримали проект, команду однодумців, яка допомагала в його реалізації, та запросив всіх бажаючих пройти навчання. Воно проходитиме під загальними гаслом #непрямий_масаж_серця_не_так_складно_як_здається. За телефоном приймальні директора КУ “БТМО” т. 3 37 69 (пн - пт 08:00 — 16:30) можна залишити заявку на участь у тренінгу.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок