Порошенко підписав указ про запуск 5G в Україні у 2020 році

По матеріалам ЛИГА.Tech
17.05.2019 · 13:58 · переглядів - 192

Документ визначає графік запуску зв'язку п'ятого покоління

Порошенко підписав указ про запуск 5G в Україні у 2020 році

В Україні з 2020 року запрацює технологія зв'язку 5G, повідомив на своїй сторінці в Facebook президент Петро Порошенко. У прямому ефірі він підписав указ "Про забезпечення послуг для впровадження системи рухомого (мобільного) зв'язку п'ятого покоління".

 - Сьогодні, у всесвітній день радіозв'язку, маємо історичну подію: розуміючи, що зв'язок 5G в 2020 році запрацює в більшості країн ЄС, підписую сьогодні Указ Президента, який чітко визначає графік запуску зв'язку п'ятого покоління в 2020 році в Україні, - написав Порошенко.

За його словами, план включає в себе вивільнення частот, скоординовану з урядом роботу і необхідні законодавчі ініціативи Верховної Ради. Порошенко також розповів про можливості отримання населенням нових послуг зв'язку: інтерактивне ТБ, video on demand, електронне управління, підвищення якості менеджменту і т.д.

 - Я б хотів відзначити роботу уряду, прем'єр-міністра, першого віце-прем'єра, національного регулятора на чолі з паном Животовським, - перерахував президент.

Окремо він подякував Дмитру Шимківу, екс-заступнику глави Адміністрації президента, і Степану Марченко, який займає цю посаду зараз.

Раніше глава НКРЗІ Олександр Животовський заявляв, що 5G в Україні можна впроваджувати з 2020 року.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок